Ad Code

Responsive Advertisement

Πλημμυρίζει Αμερικανικές δυνάμεις η Ευρώπη - Το ανακοίνωσε ο Μπάιντεν!


Συνεχίζεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ-Μόνιμο αρχηγείο του 5ου Σώματος των ΗΠΑ στην Πολωνία-Τι θα κάνει σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία


Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως χθες γράφαμε ότι ζήτησε αύξηση των καταδρομικών των ΗΠΑ στη Rota.

Κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επικράτειάς μας [ΝΑΤΟ]». Πρόσθεσε ότι το άρθρο 5 για τη συμμαχική υποστήριξη είναι «απαραβίαστο».

- Καλωσορίζουμε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη. Αυτή η απόφαση θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ και θα βελτιώσει την κατάσταση ασφάλειας. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, ενωμένο και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στη συλλογική μας άμυνα, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

- Αποφασίσαμε να στείλουμε επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα, αυξάνοντάς τα σε 100.000. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην απειλή απευθείας σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας. Θα δημιουργήσουμε το μόνιμο αρχηγείο του 5ου Σώματος των ΗΠΑ στην Πολωνία και θα δημιουργήσουμε την ικανότητα αντίδρασης σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά. Θα αυξήσουμε την ικανότητά μας στο μέγεθος μιας ταξιαρχίας, τόσο από πλευράς αεροπορικών όσο και επίγειων δυνάμεων. Θα στείλουμε δύο επιπλέον διμοιρίες στη Μεγάλη Βρετανία,ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε «απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις». «Θα στείλουμε δύο επιπλέον μοίρες» μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο Ηνωμένο Βασίλειο και «θα τοποθετήσουμε πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας» στη Γερμανία και την Ιταλία, διευκρίνισε επίσης ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ομιλίας.

«Τη στιγμή που ο Πούτιν διέλυσε την ειρήνη στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ έπρεπε να αντιδράσουν, κάτι που έδειξε ότι το ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντικό από ποτέ», είπε.

Συνάντηση Ερντογάν-Μακρόν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε νωρίτερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, σηματοδότησε την έναρξη των διμερών επαφών του Τούρκου προέδρου στην τριήμερη σύνοδο κορυφής υψηλού επιπέδου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μετά την οικογενειακή φωτογράφιση, ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε χειραψία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τζόνσον, τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement