Ad Code

Responsive Advertisement

Απίθανο φιάσκο στην Κύπρο από τον επικοινωνιολόγο της Ντόρας και της… Siemens!


Γελάνε κι οι πέτρες ακόμη στην Κύπρο με το απίθανο πάθημα του πολύφερνου «επικοινωνιολόγου» Γιώργου Φλέσσα, ο οποίος παραλίγο να κάψει στην αφετηρία την «πολλά υποσχόμενη» προεδρική υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.


Ο Φλέσσας, θυμίζουμε, είναι ο ιδρυτής της πάλαι ποτέ κραταιάς και νυν πτωχευμένης Civitas, της εταιρίας επικοινωνίας που μονοπωλούσε τα συμβόλαια της Siemens και της οικογένειας Μητσοτάκη, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ντόρα. Και φημίζεται για τις… εύστοχες προβλέψεις του.

Είναι ο άνθρωπος που οργάνωνε σεμινάρια για την «αναγκαιότητα» του Σχεδίου Ανάν, ο ίδιος που προέβλεψε την… ήττα Σαμαρά στις εσωκομματικές του 2009 και εκείνος που χαντάκωσε την υποψηφιότητα του Ιωάννη Κασουλίδη έναν χρόνο νωρίτερα, στην Κύπρο, οδηγώντας τον σε ήττα από το αουτσάιντερ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. 

Είναι επιπλέον αυτός που πήρε στον λαιμό του (κατ’ άλλους «παγίδευσε» ή…διευκόλυνε) τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραδώσει την αρχηγία της Ν.Δ. στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016, σε έναν δεύτερο γύρο εσωκομματικών εκλογών που έμοιαζε εκ των προτέρων ναρκοθετημένος.

Ο Φλέσσας, λοιπόν, που έμοιαζε να έχει βγει από το προσκήνιο, καθώς εκλεκτός επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδείχθηκε ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων Marc Θωμάς Γεράκης, επανέκαμψε στη Μεγαλόνησο, διαβλέποντας «ψωμί» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2023.

Παραμένει ασαφές ποιος σύστησε τον ταλαιπωρημένο επικοινωνιολόγο στον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, έναν 48χρονο πρώην διπλωμάτη που δοκιμάζει την τύχη του στην πολιτική, αλλά εμφανίστηκε εξαιρετικά αφελής και άπειρος στη διαμόρφωση της επικοινωνιακής στρατηγικής του. Σύμφωνα με μία εκδοχή, τον Φλέσσα πρότεινε στον Χριστοδουλίδη ένας έτερος «γκαλοπατζής», ο Δημήτρης Μαύρος της MRB, γνωστός και αυτός για τις επιτυχίες του, αφού έσπευσε να βγάλει τον Ανδρέα Λοβέρδο νέο αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ…

Ο Μαύρος, λένε κάποια κουτσομπολιά στο νησί, προσδοκούσε να πάρει τις μετρήσεις στο στρατόπεδο του Χριστοδουλίδη και έφερε τον Φλέσσα ως «σπουδαία μετεγγραφή». Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές, το «συνοικέσιο» έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη για να διεμβολίσει τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αβέρωφ Νεοφύτου, υποψήφιο του ΔΗ.ΣΥ. και θανάσιμο πολιτικό εχθρό του Χριστοδουλίδη.

Ο Φλέσσας ακούστηκε ότι θα συνεργαστεί και με την εταιρία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη ΑΙΑ, για να φιλοτεχνήσει ένα σύγχρονο επικοινωνιακό προφίλ στον Χριστοδουλίδη. Δεν πρόλαβε όμως… Απομακρύνθηκε κακήν κακώς τον περασμένο μήνα και η ανάμειξή του στις επόμενες προεδρικές εκλογές τερματίστηκε άδοξα.

Ο λόγος της απομάκρυνσης Φλέσσα αγγίζει τη σφαίρα του κωμικοτραγικού. Φαίνεται πως ο άπειρος πολιτικά Νίκος Χριστοδουλίδης ήθελε να συνδυάσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με ένα βαρυσήμαντο διάγγελμα μακράς διάρκειας, τύπου Τάσσου Παπαδόπουλου, παντελώς αταίριαστο με τη βαρύτητα της περίστασης. 

Ο «έμπειρος» Φλέσσας, αντί να του πει ότι αυτά… δεν παίζουν και να τον κατευθύνει σε μία ολιγόλεπτη δήλωση, θυμήθηκε ένα παλιότερο διάγγελμα που είχε ετοιμάσει ο ίδιος για έναν άλλο προεδρικό υποψήφιο, τον Γιαννάκη Κασουλίδη, και αποφάσισε να το κάνει copy paste. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… δεκάδες σημεία του διαγγέλματος Χριστοδουλίδη είχαν ξεπατικωθεί από παλαιότερες ομιλίες του Κασουλίδη, κάνοντας το «όραμα» του σημερινού υποψηφίου να μυρίζει… ναφθαλίνη.

Ο Φλέσσας θεώρησε ότι έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια και όλοι θα έχουν ξεχάσει τα πεπραγμένα εκείνης της επίσης… επιτυχημένης συνεισφοράς του. Τα θυμήθηκε όμως το επιτελείο του αντίπαλου υποψηφίου Αβέρωφ Νεοφύτου, που έσπευσε με διαρροές να βγάλει στη φόρα το απίθανο copy paste, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον… οκνηρό επικοινωνιολόγο, αλλά και τον ίδιο τον Χριστοδουλίδη, που δεν κατάλαβε πως το διάρκειας… 26 λεπτών «πολυσήμαντο» διάγγελμα ήταν προϊόν συρραφής χρησιμοποιημένων συνταγών του… μαέστρου Φλέσσα.

Το κλου της υπόθεσης ήταν ότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και το πώς ξαφνικά το όραμα Χριστοδουλίδη… συνέπεσε με το όραμα Κασουλίδη του 2008, μία ταλαίπωρη εκπρόσωπος του σημερινού ανεξάρτητου υποψηφίου, αφού ανακοίνωσε τη διακοπή συμβολαίου του Φλέσσα, δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το διάγγελμα το έγραψε ο Χριστοδουλίδης, αλλά ο επικοινωνιολόγος ήθελε να προσθέσει τις… δικές του πινελιές.

Στα μαχαίρια η οικογένεια Μητσοτάκη! Ο Κυριάκος στηρίζει Νεοφύτου


Στον απόηχο αυτής της ανεπανάληπτης κωμωδίας, που σε οποιαδήποτε χώρα θα είχε οδηγήσει στην παραίτηση όχι μόνο του «επικοινωνιολόγου», αλλά και του υποψηφίου, μένει η ενδοοικογενειακή κόντρα της οικογένειας Μητσοτάκη για τον εκλεκτό των επόμενων προεδρικών εκλογών.

Ο Κυριάκος έχει πει και δημόσια ότι στηρίζει τον επίσημο υποψήφιο του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου και προς αυτή την κατεύθυνση επιστράτευσε ήδη τον προσωπικό του «δημοσκόπο» Θωμά Γεράκη, που ακούγεται ότι έχει πάρει ήδη τη «δουλειά». Στον αντίποδα, μετά το φιάσκο Φλέσσα, ο Χριστοδουλίδης, που στηρίζεται υπογείως από τον σημερινό πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είναι σε αναζήτηση νέου επικοινωνιολόγου, ενώ στην προεδρική κούρσα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο περιβόητος Σχοινάς, που τάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ του Αβέρωφ, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη παραπέμπει σε… ρωσικό δάκτυλο!

Η υπόθεση αναμένεται ασφαλώς να έχει συνέχεια, αλλά είναι η πρώτη φορά ίσως που η προεδρική κούρσα στην Κύπρο αποκτά στοιχεία πολιτικής σαπουνόπερας τόσο χαμηλού επιπέδου…


newsbreak.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement