Ad Code

Responsive Advertisement

Ισχύει το σύνθημα του κόσμου, "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι;"


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας

Δυστυχώς, όπου υπάρχει φτώχεια και ανέχεια και δολοφονίες και αυτοκτονίες, υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί και κόμματα που τρέφονται από το χρήμα του λαού στερώντας το από εκείνον, διεφθαρμένοι γιατροί που τα παίρνουν από εταιρείες για να προωθούν τα φάρμακα τους και σίγουρα, θα υπάρχουν και διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι που νομιμοποιούν την δράση όλων των παραπάνω και φυσικά και διεφθαρμένοι δικαστικοί που δεν αφήνουν κανέναν διεφθαρμένο να φτάσει στην φυσική του θέση που είναι η φυλακή!


Στην πολιτική, στους δικαστές, τους γιατρούς και τους δημοσιογράφους οι άνδρες πρέπει να έχουν καθαρή ματιά και οι γυναίκες ίσιο βλέμμα.

Και όλοι μαζί υψηλό φρόνημα γι’ αυτό που κάνουν.

Γιατί διαχειρίζονται τα ιερά και τα όσια μιας κοινωνίας: την ειλικρινή ενημέρωση, την έντιμη διακυβέρνηση, την δικαιοσύνη και την καθαρή σχέση με όσους τους διαβάζουν, τους βλέπουν, τους ακούνε, επηρρεάζονται και ψηφίζουν.

Η προσωπική επάρκεια, η ηθική συγκρότηση και ο διαυγής επαγγελματισμός είναι ο κοινός παρονομαστής για να ανταποκριθούν με συνέπεια.

Στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια οι πυλώνες της κοινωνίας, με πρώτους τους Δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που έχουν γίνει συγκοινωνούντα δοχεία, αντί να έχουν σκοπό την ανάδειξη της μιας και μόνης αντικειμενικής αλήθειας, έχουν γίνει πεδία συγκέντρωσης προβληματικών προσώπων που σταδιοδρομούν και τους βλέπουμε παντού!

Δεν μιλάμε για ανθρώπους με ιδιοτυπίες, αλλά για διαταραγμένους.
Για ανεπαρκείς.
Για λαμόγια.
Για ανήθικους.

Όλοι γνωρίζουν την προβληματική πλευρά τους.
Αλλά υπάρχουν, επιβιώνουν και πολλαπλασιάζονται ανεμπόδιστα και στα κόμματα και στα ΜΜΕ. Γιατί;

Για τα ΜΜΕ μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Για να γίνει κανείς δημοσιογράφος στην Ελλάδα απαιτείται μια και μόνη προϋπόθεση: να τον προσλάβει ως δημοσιογράφο κάποιος ιδιοκτήτης ΜΜΕ. Η επικύρωση του στο επαγγελματικό σωματείο και στον ασφαλιστικό φορέα ακολουθεί.

Κάποτε υπήρχε ένας σοφός κόφτης : οι εξετάσεις για την είσοδο στην ΕΣΗΕΑ. Για ακατανόητους λόγους μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και εξέπνευσε. Όποιος έχει εργοδότη που του καταβάλει εισφορές παίρνει την επίσημη επαγγελματική σφραγίδα. Όποιος και αν είναι. Κανένα άλλο κριτήριο δεν ισχύει.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνεργάτες τους, είναι εν πρώτοις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάλογα συμφέροντα, όπως όλες οι άλλες: τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Με απλά λόγια ο βασικός σκοπός των ΜΜΕ, καθώς επίσης των δημοσιογράφων που απασχολούν, είναι η αποκόμιση χρημάτων – με αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον τους να είναι αυτό που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τόσο τη συμπεριφορά, όσο και την εργασία τους.

Όποιος λοιπόν πιστεύει πως τα ΜΜΕ, καθώς επίσης οι δημοσιογράφοι είναι καλοί Σαμαρείτες, οι οποίοι έχουν ως πρωταρχικό στόχο να υπηρετούν την κοινή γνώμη, το συλλογικό καλό, θεωρώντας καθήκον τους να μην παραποιούν την αλήθεια, τότε κοροϊδεύει τον εαυτό του. Εκτός αυτού δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι δημοσιογράφοι σε εποχές κρίσης, ειδικά στη σημερινή που βιώνει ο κλάδος, διαφθείρονται όλο και περισσότερο.

Μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Τράγκα και την αδικαιολογήτως αμύθητη περιουσία και την σύλληψη πριν από λίγο του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας "Το ποντίκι", Αντώνη Δελλατόλα, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για υπόθεση φοροδιαφυγής νομίζω δύσκολα θα πείσουμε τον κόσμο πως ΔΕΝ είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι...

Σκέφτομαι όσους δημοσιογράφους χάνονται στο ρεπορτάζ υπηρετώντας την Ιδέα.
Από την άλλη, ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και ξεπλένουν με το αίμα τους την ντροπή που νοιώθω - ας ντραπώ εγώ για όλους - τον τελευταίο καιρό...

Καληνύχτα Ελλάδα...! 
Καλή μας νύχτα, όπου και αν βρισκόμαστε, με όποιους και για όποιον λόγο...

Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από κείμενα των:

U. Ulfkotte
Γ. Λακόπουλου - anoixtoparathyro.gr 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement