Ad Code

Responsive Advertisement

"Λύσσα" Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να αφοπλίσει τα νησιά- Διαφορετικά αρχίζει ο πόλεμος της κυριαρχίας τους"


Θα το πάει μέχρι τέλους.... η Τουρκία αναφορικά με την επιδίωξή της για αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο


Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις με δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα νησιά αλλά και νέα NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Πρόκειται για άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Κόλπου Ξηρού, δηλαδή σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από τις ακτές του Έβρου.

Στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX προχώρησε η Άγκυρα από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης, με ισχύ σήμερα και αύριο, 1η Ιουνίου. Πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά από πλευράς του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στην περιοχή του Κόλπου Ξηρού, δηλαδή σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από τις ακτές του Έβρου.

Σημειωτέον ότι την ίδια περιοχή είχε δεσμεύσει η Τουρκία με αντίστοιχη Navtex την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή κατά το διάστημα 24-27 Μαΐου, καθώς επιχειρείται να επαναλαμβάνονται συχνά ασκήσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη άσκηση εξελίσσεται ταυτόχρονα με την πολυεθνική διακλαδική άσκηση «EFES2022» .

Τσαβούσογλου


"Δήλωση του Υπουργού Τσαβούσογλου για τη Γερμανία και τη Γαλλία. Δόθηκε σημείωμα στους πρεσβευτές τους", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Άγκυρα, κλήθηκαν στο Υπουργείο λόγω των διαδηλώσεων που διοργάνωσε το PKK στις χώρες αυτές και τους δόθηκε σημείωση.

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του υπουργού Τσαβούσογλου:


Θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Η έλλειψη υποστήριξης για το PKK/YPG επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων μας. Αυτές οι δύο χώρες θέλουν να γίνουν μέλη, γιατί υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια. Αλλά από τη μία πλευρά, είναι αδύνατο να μην δούμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος. Πρέπει να θεσπιστεί αντιτρομοκρατικός νόμος. Όταν κοιτάξεις τους νόμους των χωρών αυτών οι οποίες είναι μακριά από ζώνες τρομοκρατίας, ενώ οι νόμοι μας φτιάχτηκαν ανάλογα, διαπιστώνεις ότι θα πρέπει να αλλάξουν.

Ακόμη και σε χώρες όπου απαγορεύεται, οι τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν προπαγάνδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κάνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Σε επαφή μαζί μας, υπήρξαν προσφορές να συναντηθούμε ως 3 χώρες αυτή την εβδομάδα.

Καλέσαμε χθες δύο πρέσβεις στο υπουργείο και δόθηκε σημείωμα, τους πρέσβεις τόσο της Γερμανίας όσο και της Γαλλίας. Μεταφέραμε ότι οι διαδηλώσεις με κουρέλια του PKK δεν πρέπει να επαναληφθούν ξανά.

Πιθανή επιχείρηση στη Βόρεια Συρία


Δεν κλείνουμε τα μάτια σε μια τρομοκρατική απειλή, μια απειλή για την ασφάλεια, όταν προέρχεται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις, τα χέρια μας δεν είναι δεμένα. Παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, δίνετε κάθε είδους υποστήριξη στο PKK, το προστατεύετε και μας επιτίθεται. Έχουμε δικαιώματα που πηγάζουν από τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.

Ο εξοπλισμός των Ελληνικών νησιών


Νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και του Παρισιού. Και οι δύο συμφωνίες έχουν τον ίδιο όρο. Η Ελλάδα δεν θα οπλίσει αυτά τα νησιά. Αλλά άρχισαν να οπλίζονται και πρώτα αρνήθηκαν και μετά δέχτηκαν. Είπαν ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ως Τουρκία, κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Στείλαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Στην πρώτο εξηγήσαμε αναλυτικά ότι η Ελλάδα όπλισε αυτά τα νησιά, και στη δεύτερη το εξηγήσαμε αναλυτικότερα . Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλίσει αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, αρχίζει ο πόλεμος της κυριαρχίας.

Ο Λαβρόφ έρχεται στην Τουρκία


Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Λαβρόφ, θα έρθει στην Τουρκία στις 8 Ιουνίου για να συζητήσει το άνοιγμα ενός διαδρόμου ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος του σιταριού."

Εξάλλου Ρωσικό ΜΜΕ αναφερόμενο στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ αναφέρει:

"Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβσούογλου κατηγόρησε την Τρίτη την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος.

"Η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των νησιών, θα πρέπει να αποστρατικοποιηθούν. Διαφορετικά, το θέμα της ιδιοκτησίας των νησιών θα είναι στην ατζέντα", είπε ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του πρακτορείου Anadolu."

Την σκυτάλη πήρε έτερο τουρκικό ΜΜΕ, το οποίο σε άρθρο του με τίτλο " Πρώτον, δεν είναι ελληνικά νησιά. Επειτα… Η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα" αναφέρει σχετικά:

"Και το να πεις ότι «η Τουρκία δεν μπλοφάρει πραγματικά» σημαίνει ότι δεν παίρνεις τίποτα κλαίγοντας στον Μπάιντεν

Πριν από λίγο καιρό, όταν η Ελλάδα έδιωξε το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το αντικατέστησε με το κίνημα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), η παράδοση των τριών οικογενειών (Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη) που ταλαιπωρούσε τη χώρα από το 1919 θεωρήθηκε ότι είχε τελειώσει. . Όμως η διαφωνία μεταξύ των εταίρων του Σύριζα άνοιξε τον δρόμο για την πρωθυπουργία που δεν περίμενε ποτέ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε το κόμμα των μεσαίων επιβατών και το μπάλωσε στην ακροδεξιά.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε βρει τον δρόμο για την έξοδο από τη χρεοκοπία που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, μισθώνοντας τις δημόσιες και τις τοπικές κυβερνητικές επενδύσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ορισμένες δυτικές χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη, ανακάλυψε μια πιο σύντομη διαδρομή, να δώσει τα λιμάνια της χώρας του στις ΗΠΑ ως στρατιωτικές βάσεις!

Ένα άλλο σημείο είναι ότι ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τα νησιά του Αιγαίου σε στρατιωτική βάση με απίστευτη ταχύτητα.

Τα νησιά στα χέρια της Ελλάδας χωρίζονται σε τρία:


Νησιά Αιγαίου, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησσα

Όταν η Τουρκία έχασε τον πόλεμο της Τρίπολης με την Ιταλία το 1912, δώστε προσοχή στη διαχείριση της ομάδας που ονομάζεται Δωδεκάνησσα, ο αριθμός των οποίων πλησιάζει τα 20, μετέφερε τη διοίκησή της στην Ιταλία, όχι την κυριαρχία της.

Όταν η Ιταλία έχασε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σύμμαχοι της πήραν τα νησιά και με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947, η Τουρκία για κάποιο λόγο δεν το ζήτησε, οπότε το έδωσαν στην Ελλάδα.

Στη συμφωνία αυτή, η δήλωση «Αυτά τα νησιά θα αποστρατικοποιηθούν και θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα» υπογράφεται από την Ελλάδα.

Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε το 1923, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του Αιγαίου δόθηκαν επίσης στην Ελλάδα. Το άρθρο 13 της συμφωνίας αυτής ορίζει ότι «Για τη διατήρηση της ειρήνης, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα δημιουργήσει ναυτικές βάσεις ή οχυρώσεις στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο και Νικαρία».

Από τότε η Ελλάδα εξοπλίζει αυτά τα νησιά. Η Τουρκία ξύπνησε μόλις το 1960 και άρχισε να προειδοποιεί την Ελλάδα απευθείας και μέσω του ΟΗΕ.

Την τελευταία φορά που ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι αυτές οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας δεν ήταν μπλόφες, ακολούθησαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Ένα ελληνικό site κάνει φασαρία με τον τίτλο «Οι Τούρκοι ζουν στον 15ο αιώνα». Συμμετέχοντας στη χορωδία, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε: «Αυτή η δήλωση της Τουρκίας απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στα νησιά».

Οι απειλές μεταξύ των χωρών δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα τη λέξη πόλεμος. Είναι επίσης δυνατό αυτό μετατρέποντας τα νησιά κάτω από τη μύτη της Τουρκίας σε στρατιωτική βάση.

Για παράδειγμα, στη Λέσβο, που μπορώ να παρακολουθήσω με γυμνό μάτι καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, υπάρχει μια μεραρχία και οι κύριες μονάδες της, 2 συντάγματα πεζικού, 7 τάγματα πεζικού, 1 τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, 3 τάγματα αρμάτων μάχης, 4 τάγματα πυροβολικού και αντιαεροπορικό τάγμα.

Στην Κω, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε από την Αλικαρνασσό, υπάρχει μια ταξιαρχία, ένα σύνταγμα πεζικού, 4 τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής φρουράς, 2 τάγματα αρμάτων μάχης και 8 χιλιάδες στρατιώτες.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και αυτό δεν είναι μπλόφα.

Αν όχι μπλόφα, τι είναι; Είναι στο χέρι του Μητσοτάκη να το ανακαλύψει αυτό."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα


Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα νέα τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία, με σκοπό την κλαταστροφή των Κούρδων του YPG και την εκδίωξη τους σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα νοτιότερα από τα σύνοαρα Συρίας-Τουρκίας.

Στη συνέχεια αναμένουμε δημογραφική αλλοίωση της περιοχής με την μετεγκατάσταση εκεί Σύριων προσφύγων που διαβιούν τώρα στην Τουρκία, οι οποίοι όμως δεν θα είναι κουρδικής καταγωγής.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν θα το πάει μέχρι τέλους.... αναφορικά με την επιδίωξή του για αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί από όλες τις απόψεις, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια κλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας, χωρίς κατ' ανάγκη να εμπεριέχονται μόνο αμυντικού χαρακτήρα μέτρα στη βάση της δράσης-αντίδρασης, προκειμένου να μπορεί να αλλάξει την ατζέντα των μελετημένων τουρκικών προκλητικών βημάτων που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement