Ad Code

Responsive Advertisement

Σημίτειος λογική από τον Σταύρο Θεοδωράκη: Εγώ ζήτησα να αποκρύψουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια για το 2015 -Τι αποκάλυψε για το «κόκκινο τηλεφώνημα» Πούτιν - Τσίπρα


Στην πρώτη του εφ' όλης της συνέντευξη μετά την επιστροφή του στη δημοσιογραφία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε πολλά και ενδιαφέροντα να πει για την αποκάλυψη για το κόκκινο τηλεφώνημα μεταξύ Τσίπρα - Πούτιν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά το δημοψήφισμα του 2015.


Το παρασκήνιο του 2015 και το τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Αλέξη Τσίπρα


Στην ερώτηση του Γ. Κουβαρά αν υπήρχε εκείνη την εποχή η πεποίθηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ρωσία μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Αν σου πω ναι, θα ξαφνιαστείς; Είμαστε στην επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα, στην ιστορική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που πρέπει να πούμε ουσιαστικά ναι ή όχι στην Ευρώπη. Εμείς έπρεπε να ερμηνεύσουμε αν το "όχι" του ελληνικού λαού ήταν "άντε γεια" ή είναι "ναι". Τελικά υπογράψαμε ότι είναι "ναι". Υπάρχει μια σκηνή που μαρτυρά το μαρτύριο της Αριστεράς σε σχέση με την ψεύτικη προσδοκία με τον Πούτιν».

Και συνέχισε: «Στην συνάντηση ήρθε η πληροφορία ότι έρχεται ο κ. Λαφαζάνης με ένα διαφορετικό κόκκινο τηλέφωνο, που θα συνδέσει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν. Μετά από μία διακοπή, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε με μία απογοήτευση στο πρόσωπό του και μας είπε: 'Ναι, συνομίλησα με τον πρόεδρο Πούτιν'. Ήταν κρίσιμες οι στιγμές και ήταν ειλικρινής και μας ενημέρωσε ότι ο Πούτιν δυστυχώς δεν μπορεί να μας βοηθήσει, αλλά αν θέλουμε μπορεί να μιλήσει για εμάς θετικά στην κα Μέρκελ. Έτσι χαθήκανε από τον αέρα τα δισεκατομμύρια που θα μας έσωζαν και κατέρρευσε όλη αυτή η φημολογία που υπήρχε στο αριστερό στρατόπεδο για λύση για την Ελλάδα με φθηνό χρήμα, για δανεικά χωρίς γυρισμό».

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement