Ad Code

Responsive Advertisement

Δεν συλλαμβάνονται τζιχαντιστές, αν δεν συμφωνήσει η CIA!


Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν μοιράζονται με τις ελληνικές Αρχές τα στοιχεία που διαθέτουν


Η Ελλάδα δεν συλλαμβάνει τζιχαντιστές στο έδαφός της, αν πρώτα δεν συμφωνήσει η CIA. Αυτό αποκάλυψε η προ ημερών σύλληψη 40χρονου Ιρακινού τζιχαντιστή στα Πατήσια, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε «φιάσκο».

Μάνος Μεϊμαράκης

Η σύλληψη του ανθρώπου αυτού ήρθε στο φως με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, όταν, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 9 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό ότι στις 7 και τις 8 Δεκεμβρίου 2021 συνελήφθησαν σε κοινή επιχείρηση ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής και Διεύθυνσης Αλλοδαπών δύο αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκατοντάδες ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες διαμονής αλλοδαπών κ.ά.

Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία τρεις κορυφαίες υπηρεσίες ανακοίνωσαν κοινή τους επιχείρηση στο μέτωπο κατά των διακινητών.

Όμως, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της πρώτης σύλληψης του Ιρακινού τζιχαντιστή, στις 10 Δεκεμβρίου 2021 και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία συχνά πυκνά αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» επικοινωνιακά τέτοιου είδους «παιχνίδια», αρχίζουν να εμφανίζονται «φιλικές διαρροές» αναφορικά με πληροφορίες τις οποίες είχαν λάβει ελληνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο συλληφθέντες, μέσω του κυκλώματος το οποίο είχαν αναπτύξει, διευκόλυναν «να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε δίκτυα ισλαμικής τρομοκρατίας».

Πράγματι, τον Ιούλιο του 2021 έφτασαν στην Αντιτρομοκρατική πληροφορίες για συγκεκριμένη ομάδα διακινητών στην εφαρμογή Telegram, μέσω της οποίας ενδεχομένως να επιχειρούσαν να προμηθευτούν ταξιδιωτικά έγγραφα ακόμα και τζιχαντιστές προκειμένου να περάσουν απαρατήρητοι στην Ευρώπη. Η ενημέρωση μάλιστα ανέφερε ότι οι διακινητές των ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι ήλεγχαν τη συγκεκριμένη ομάδα στο Telegram, βρίσκονταν στην Ελλάδα.


Ωστόσο, μετά τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών στις 7 και τις 8 Δεκεμβρίου, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ένας 40χρονος Ιρακινός, αφού κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης εισόδου – εξόδου από τη χώρα, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, της πλαστογραφίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και της νομοθεσίας περί όπλων, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ η αξία των κατασχεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων ξεπερνούσε τις 400.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως, όταν συνελήφθη, βρέθηκε στην κατοχή του και μια απόδειξη αποστολής δέματος για την Ολλανδία.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021, μέσω διαρροών από ΕΥΠ ή Αντιτρομοκρατική -δεν είναι σαφές- πάλι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, γίνεται γνωστό ότι ο 40χρονος Ιρακινός βρισκόταν από τις 5 Νοεμβρίου σε λίστα υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία και συγκεκριμένα για σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, καθώς «πολεμούσε για χρόνια στο ISIS», ενώ το όνομά του βρισκόταν επίσης στο Μητρώο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών για λόγους εθνικής ασφαλείας.


Με λίγα λόγια, και σύμφωνα πάντα με τις «φιλικές διαρροές» ελληνικών «ειδικών» υπηρεσιών, ο άνθρωπος που είχαν συλλάβει στις 7 Δεκεμβρίου με 900 ταυτότητες και διαβατήρια στα χέρια ήταν από τις αρχές Νοεμβρίου σε λίστα ύποπτων τζιχαντιστών του ISIS και μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί, δρούσε ανενόχλητος από τον Σεπτέμβριο του 2020 στην καρδιά της Αθήνας, διακινώντας κλεμμένα ευρωπαϊκά διαβατήρια, ελληνικές ταυτότητες και άδειες διαμονής στον οποιονδήποτε από τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, ακόμα και την Ελλάδα ήθελε να φύγει στην Ευρώπη με αψεγάδιαστο πρόσωπο. Αλλά και όταν συνελήφθη αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, φυσικά πάντα με κίνδυνο να διαφύγει, επειδή δεν συμφώνησαν μεταξύ τους εισαγγελέας και ανακριτής!

Ομοίως, από τις «φιλικές διαρροές» έγινε γνωστό ότι η παρακολούθησή του άρχισε μόλις την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, αφού όμως «ξένες μυστικές υπηρεσίες» είχαν ενημερώσει τις ελληνικές Αρχές για σχέσεις του με το ISIS. Δηλαδή, αν δεν ενημέρωναν οι «ξένοι», δεν θα γνώριζε κανείς για τις σχέσεις του Ιρακινού με το ISIS. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτές τις διαρροές, ακόμα και την πληροφορία για το FIAT που χρησιμοποιούσε ο Ιρακινός τζιχαντιστής του ISIS για τις μετακινήσεις του στέκια του στην Αχαρνών, στην 3ης Σεπτεμβρίου και αλλού την έδωσαν επίσης «ξένες μυστικές υπηρεσίες».

Εν τέλει, στις 23 Δεκεμβρίου 2021, η Αντιτρομοκρατική ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, συνέλαβε εκ νέου τον 40χρονο Ιρακινό, κατηγορούμενο αυτή τη φορά για συμμετοχή στο ISIS. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, του αποδίδουν βασικό επιχειρησιακό ρόλο στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Αλλά, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του, οι «διαρροές» -ΕΥΠ ή Αντιτρομοκρατικής- συνεχίζονται και «ενημερώνουν» επίσης ότι «ξένες μυστικές υπηρεσίες», οι οποίες έδωσαν τις πληροφορίες ότι ο Ιρακινός υπήρξε μέλος του ISIS, δεν επέτρεπαν τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν από την Ελλάδα για δικαστική χρήση και μόνο όταν αυτές οι ξένες υπηρεσίες άναψαν το «πράσινο» φως προέβησαν οι ελληνικές Αρχές στη σύλληψη του Ιρακινού τζιχαντιστή.

Όλες αυτές οι «διαρροές» τελικά όχι μόνο δεν κατάφεραν να απαντήσουν σε πολύ σοβαρά ερωτήματα γι’ αυτή την υπόθεση, αλλά αποκάλυψαν γιατί η χώρα έχει μετατραπεί σε γέφυρα τζιχαντιστών από και προς την Ευρώπη. Οι «διαρροές» αυτές αποκάλυψαν ότι, όταν η Ελλάδα εντοπίζει τζιχαντιστές στο έδαφός της, μόνο με άδεια ξένων μυστικών υπηρεσιών μπορεί να τους συλλάβει! Αλλιώς θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Συνεπώς, και πάντα καλόπιστα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος: Πόσοι τζιχαντιστές του ISIS, της Αλ Κάιντα, της Αχράρ Αλ Σάμ κ.ά. βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζει η Ελλάδα, αλλά τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα ξένες μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και οι τουρκικές; Μοιράζονται μαζί μας οι «σύμμαχοί» μας όλα όσα γνωρίζουν για την παρουσία τζιχαντιστών στην ελληνική επικράτεια; Ασφαλώς όχι, και αυτό είναι γνωστό. Επιπλέον, απορεί κανείς γιατί σχεδόν όλες οι συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ελλάδα αφορούν κατά κύριο λόγο Ιρακινούς και όχι Σύρους, Παλαιστινίους, Τουρκμένους ή, εν πάση περιπτώσει, τζιχαντιστές άλλων εθνικοτήτων. Τα βλέπει όλα αυτά ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement