Ad Code

Responsive Advertisement

Η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλοδαπού ή υποστηρικτή του!


Μέσα στο 2021 η πατρίδα μας πέρασε πολυεπίπεδη κρίση και αντιμετώπισε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Οι πολίτες υποχρεώθηκαν σε περιστολές των ελευθεριών τους, να κλείσουν τα καταστήματά τους, να εμβολιαστούν, να μασκοφορεθούν, να χάσουν τις δουλειές τους, να απέχουν από τον εκκλησιασμό, να επιδεικνύουν πιστοποιητικά υγείας και δελτία αστυνομικής ταυτότητας σε υπαλλήλους εμπορικών μαγαζιών και καταστημάτων εστίασης για να πιουν έναν καφέ και να αγοράσουν προϊόντα.


Ολα τα παραπάνω πέτυχαν;
Ή έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα σε σχέση με το προσδοκώμενο;

Περισσότεροι από 20.500 Ελληνες έχασαν τις ζωές τους από την πανδημία, η χώρα βυθίστηκε ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο του χρέους, η αγορά είναι διαλυμένη, ο κόσμος πιεσμένος, η κατάθλιψη έχει εξελιχθεί σε συλλογική νόσο και η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στους ανεμβολίαστους ή και στους εμβολιασμένους πολίτες που δεν κάνουν την 3η δόση και αυτοεπαινείται για τις… επιδόσεις της.

Οι πολίτες όμως υπάκουσαν στις αλλοπρόσαλλες και διαρκώς αναιρούμενες και αναθεωρούμενες κυβερνητικές αποφάσεις.

Έκαναν την καρδιά τους πέτρα και εφάρμοσαν τα μέτρα τα οποία φαίνονταν από μακριά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσουν.

Εκείνοι που θέσπισαν τα μέτρα τα θαλάσσωσαν ακριβώς επειδή δεν έχουν ουσιαστική σχέση ούτε με την πολιτική ούτε με τον λαό ούτε με την πατρίδα.

Και είναι πλέον προφανές πως τα πράγματα είναι προβληματικά στην κορυφή και όχι στη βάση της εξουσιαστικής πυραμίδας.

Ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις συνοψίζει το ελληνικό πρόβλημα.
Η Ελλάδα φαντάζει στα μάτια των κυβερνώντων, είτε Δημάρχων, είτε Πρωθυπουργών, σαν οικογενειακό χωράφι, το οποίο νέμονται κατά το δοκούν. 

Έτσι κάνουν εκδηλώσεις με τον όποιο Ρουβά, κεκλεισμένων των θυρών, ή μεγάλους περιπάτους ή κλείνουν από τις 2 τους Έλληνες στα σπίτια τους για να ξεφαντώνουν χιλιάδες αλλοδαποί στις κεντρικές πλατείες της χώρας, μεταδίδοντας εικόνες χάους σε όλο τον κόσμο...


Αυτά, δυστυχώς, δεν ισχύουν μόνο για τους σημερινούς κυβερνήτες, αλλά για κάθε μα κάθε γόνο κάθε πολιτικής οικογένειας και όποιου άλλου θέλει να πειραματιστεί στις πλάτες μας, χωρίς προηγουμένως να καταθέσει σκέψεις και ολοκληρωμένα σχέδια πάρα μόνο λόγια και υποσχέσεις προς το πλήθος ώστε να τους ψηφίσουν εξαπατημένοι... 

Και οι μόνιμα εξαπατημένοι ψηφίζουν συνεχώς τους ίδιους ψάχνοντας να εξαπατήσουν τον εαυτό τους...

Και αν δεν έπρεπε να υπάρχει χώρος για τέτοιες σκέψεις και κείμενα για τους συγκεκριμένους θα ήθελα να μου πει κάποιος που κάνω λάθος, αλλά με επιχειρήματα.

Γιατί για τους άλλους το καταλαβαίνω.

Αλλά ο πολιτισμός της χώρας μας και η παράδοση της να φαντάζουν στα μάτια ετούτων
σαν εκδηλώσεις «νατιβισμού» – κάτι για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει σαφείς εχθρικές αναφορές - δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά να δικαιολογείται από όποιους δικαιολογείται...

Θα μου πεις, τι περιμένεις από μία χώρα που ψηφίζει όπως διοργανώνει eurochampionship θαλλάσιο σκι στο... Αγρίνιο...


και έχει Μητρόπολη με το όνομα του Αγίου Νικολάου αλλά και άγαλμα του Κανάρη, προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού, στα Τρίκαλα, στην μέση του κάμπου...


Και δίκιο θα έχετε...

Εκ της Δημοκρατίας
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement