Ad Code

Responsive Advertisement

Τουρκική υστερία για την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" - “Ιστορική χειραγώγηση από την Ελλάδα!


Εκεί που μας χρωστάγανε! Τουρκική υστερία για την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη": “Ιστορική χειραγώγηση από την Ελλάδα! Και πάλι, ξεπέρασαν τα όριά τους” (Βίντεο)

Αντιστρέφουν την πραγματικότητα μιλώντας για θηριωδίες κατά των Τούρκων από τον Ελληνικό Στρατό!

“Ιστορική χειραγώγηση από την Ελλάδα! Και πάλι, ξεπέρασαν τα όριά τους”.... Mε τέτοιο τρόπο υποδέχτηκαν οι Τούρκοι την ταινία ιστορικού περιεχομένου "Σμύρνη μου αγαπημένη" που κυκλοφόρησε στους ελληνικούς κινηματογράφους με συμβολική σημασία αφού το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τραγωδία.

Για όσους δεν γνωρίζουν με βάση το σενάριο της ταινίας η Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. 

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement