Ad Code

Responsive Advertisement

Ποια παραίτηση για την προάσπιση του κύρους της δικαιοσύνης;



Σχετικά με τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΣτΕ που παραιτήθηκε, μας ενημερώνει η Ευαγγελία Αδαμοπούλου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω στο Twitter.
«EvangeliaAdamopoulou @EAdamopoulou

Για να μην παραμυθιάζεται ο κόσμος ότι η παραίτηση έγινε για την προάσπιση του κύρους της δικαιοσύνης:
1. Παραιτήθηκε προ της ενάρξεως οιασδήποτε ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας.
2. Δεν θα συγκληθεί πειθαρχικό, αφού δεν θα φέρει την δικαστική ιδιότητα.
3. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 27&1 του Κώδικα Δικηγόρων "Οι εξερχόμενοι από την υπηρεσία δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, εκτός
από εκείνους που απολύονται εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος ή λόγω πνευματικής ανικανότητας,
μπορούν να διορίζονται δικηγόροι,
4. εντός ευλόγου χρόνου από την αποχώρηση τους από την υπηρεσία,
εφόσον δεν συντρέχει κώλυμα από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6, το οποίο προβλέπει και να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα: α) για κακούργημα, β) για τα εγκλήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, πλαστογραφίας,6.νόθευσης, δωροδοκίας, τοκογλυφίας, ψευδορκίας, απάτης και απιστίας.
7. Εάν φθάσει η υπόθεσή του ποτέ στη Δικαιοσύνη άντε να καταδικασθεί για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά για προσωπική χρήση.
8. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενοι οι αλλοδαποί να "θυμηθούν" αίφνηςότι έκαναν λάθος και δεν τον γνωρίζουν ούτε τον είδαν ποτέ ούτε ότι πήγαν σπίτι του.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους παραιτήθηκε, προ πάσης διώξεως, και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος για την έρμη δικαιοσύνη. Για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του και μόνο.»
Όλο αυτό μου θύμησε την κα Μαρία Μαργαρίτη, την δικαστή που μόνη, καταμόνη, σε μια απόγνωση απο την αδιαφορία, πήγε εξω απο το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει απεργία πείνας για την διαφθορα στο Δικαστικό σώμα κι εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Δεν είχε την συμπαράσταση της συνδικαλίστριας κας Θάνου, ούτε του Κουτσούμπα.


Η κα Μαργαρίτη κατήγγειλε ότι στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου λειτουργούσε αίθουσα ως χώρος trafficking γυναικών και ανηλίκων ενώ η ένδειξη απέξω έγραφε ότι ήταν Οργανισμός Προστασίας των Μειονοτήτων.

Αυτά το 2008, επι Κωστάκη, με Παυλόπουλο και Χατζηγάκη στα κουμάντα της Δικαιοσυνης και της Ασφάλειας.

Μόνο το BBC έβγαλε την είδηση.

Μήπως τελικά δεν ήταν μια τρελή δικαστικός η κα Μαργαρίτη; Μήπως ο «Οργανισμος» υπάρχει ακόμα στα υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου;

Μήπως ανέβηκε στους πάνω ορόφους και δεχεται συγχαρητήρια απο τον Πάπα Φραγκίσκο;

Ο Κωστάκης ήταν τοσο σοσιαλιστής που είχε καταργήσει το υπουργείο προστασιας του πολίτη. Το έδωσε πακετο με το Εσωτερικών στον Παυλόπουλο ( μόλις με ενημέρωσαν τα κεφαλαία γράμματα οτι θα απέχουν από τους μικρούς ανθρώπους )






Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement