Ad Code

Responsive Advertisement

Παπαδόπουλος: Ενεργοποιήθηκε τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη


Ανησυχία για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα


Την ανησυχία τους εκφράζουν σεισμολόγοι, αλλά και κάτοικοι για το ρήγμα της Θήβας που δίνει μικροσεισμούς.

Στη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη αλλά και την πιθανότητα σεισμού στην πόλη της Θήβας αναφέρθηκε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη πως είναι λογικό να ανησυχούν οι κάτοικοι της Θήβας με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

«Ενδέχεται να γίνει μεγαλύτερος σεισμός»


«Με τόσους μικροσεισμούς, ενδέχεται να γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη», τόνισε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Έτσι είχε γίνει και στην Κρήτη, οι σεισμοί είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν τον μεγάλο. Τα μέτρα στη Θήβα τα λαμβάνουμε προληπτικά. Πρώτη φορά γίνεται επιστημονική αξιολόγηση και οι αρχές λαμβάνουν προληπτικά μέτρα», τόνισε στη συνέχεια. Αναφερόμενος στην Κρήτη εξήγησε: «Δεν ανησυχούμε για άλλο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη. Ο κύριος σεισμός έγινε».

Τσελέντης: Μικρή, αλλά υπαρκτή η πιθανότητα σεισμού της τάξεως των 5 Ρίχτερ


H πιθανότητα για πολύ μεγάλο σεισμό της τάξης των 5 Ρίχτερ στη Θήβα είναι μικρή, αλλά υπαρκτή, ωστόσο η Θήβα είναι από τις χειρότερα θεμελιωμένες πόλεις στην Ελλάδα, προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Η Θήβα ήταν μια ιστορική πόλη, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει δεκάδες ανασκαφές και όλα τα μπάζα τα ρίξανε πάλι πίσω, και πάνω στα μπάζα αυτά οικοδομήσανε πενταώροφες πολυκατοικίες... Aυτά τα σπίτια κινδυνεύουν και με μικρότερους σεισμούς. Επειδή είναι άσχημα θεμελιωμένα τα σπίτια τους, πρέπει οπωσδήποτε να ξεσκονίσουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Ο δήμος να επιδοτήσει το τοπικό ΤΤΕΕ γιατί είδα σπίτια με μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας. Έχουν γίνει αυθαίρετα επεκτάσεις αυτά είναι επικίνδυνα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement