Ad Code

Responsive Advertisement

Oι νέες εντολές εμβολιασμού του Biden αφορούν σχεδόν όλους τους Αμερικανούς



Με ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 προς τον αμερικανικό λαό ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζόμενους θα αναγκαστούν να απαιτούν εμβολιασμούς για τον κορονοϊό ή να κάνουν τεστ εβδομαδιαίως.


Και τα περίπου 17 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε υγειονομικές εγκαταστάσεις που λαμβάνουν ομοσπονδιακή Medicare ή Medicaid θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν πλήρως. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε εντολή να εμβολιαστούν 300.000 εκπαιδευτικοί σε ομοσπονδιακά προγράμματα Head Start και θα καλέσει τους κυβερνήτες να απαιτήσουν εμβολιασμούς για δασκάλους και προσωπικό.

Οι νέες εντολές Biden αφορούν 80-100 εκατ. Αμερικανούς.

Ο Biden πρόκειται να υπογράψει επίσης εκτελεστικό διάταγμα για την απαίτηση εμβολιασμού για τους υπαλλήλους της εκτελεστικής εξουσίας και εργολάβους που συναλλάσσονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – χωρίς αντ ‘αυτού τη δυνατότητα δοκιμής.

Εκτός από τις απαιτήσεις εμβολιασμού, ο Biden προχωρά σε διπλά ομοσπονδιακά πρόστιμα για επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που αρνούνται να φορούν μάσκες σε πτήσεις ή δεν εφαρμόζουν τις απαιτήσεις κάλυψης προσώπου σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με το Forbes, οι επιχειρήσεις που αρνούνται να συμμορφωθούν στις οδηγίες θα ρισκάρουν υψηλά πρόστιμα έως και $ 14.000 ανά παράβαση.

Τον Ιούλιο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου «δεν ήταν ο ρόλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Το νέο «προσωρινό πρότυπο έκτακτης ανάγκης» από το Υπουργείο Εργασίας θα απαιτήσει από μεγάλους εργοδότες να δίνουν στους υπαλλήλους τους ρεπό για να εμβολιαστούν. Εάν οι επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν, η κυβέρνηση “θα λάβει μέτρα επιβολής”, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν “σημαντικά πρόστιμα έως και σχεδόν 14.000 δολάρια ανά παράβαση, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι το πρότυπο ήταν ένα “ελάχιστο” και ορισμένες εταιρείες μπορεί να επιλέξουν να προχωρήσουν περαιτέρω, μεταξύ άλλων με την εντολή του εμβολίου αντί να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση δοκιμής.


“Κάθε εργοδότης θα αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει, αλλά η εντολή από το Υπουργείο Εργασίας είναι ένας ελάχιστος έλεγχος μία φορά την εβδομάδα ή πλήρης εμβολιασμός”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης.
Οι νέες εντολές ξεπερνούν προηγούμενες ανακοινώσεις νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, όταν απαίτησε από τους ομοσπονδιακούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά επέτρεψε σε όσους το επέλεξαν να υποβληθούν σε αυστηρά μέτρα μετριασμού. Τώρα, οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα έχουν 75 ημέρες για να εμβολιαστούν ή κινδυνεύουν να απολυθούν.


“Η προσδοκία είναι ότι εάν θέλετε να εργαστείτε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή θέλετε να γίνετε εργολάβος, πρέπει να εμβολιαστείτε”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου προσθέτοντας ότι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων ομοσπονδιακών εργαζομένων εξακολουθεί να καταρτίζεται. Αξιωματούχοι είπαν ότι περιορισμένες εξαιρέσεις θα ισχύουν για τους εργαζόμενους που ισχυρίζονται ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους για να μην εμβολιαστούν.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις στις δικές τους εντολές εμβολίου και επαίνεσε μεγάλες εταιρείες που απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.
Το The Defense Production Act ένα μέτρο που χρησιμοποιείται σε καιρό πολέμου (κάτι σαν επίταξη) θα χρησιμοποιηθεί για να υποχρεώσει τις εταιρείες να παράγουν βασικά εφόδια, ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή ταχείων δοκιμών και η διοίκηση σχεδιάζει να στείλει 25 εκατομμύρια δωρεάν εξετάσεις στις υγειονομικές κλινικές των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Ορισμένοι retailers, όπως η Amazon, η Kroger και η Walmart, θα πουλήσουν τις δοκιμές στο σπίτι με κόστος.
Επιπλέον, η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών σχεδιάζει να διπλασιάσει τα πρόστιμα στους επιβάτες που αρνούνται να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα. Και ο Bided θα καλέσει μεγάλους χώρους ψυχαγωγίας να απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικές εξετάσεις για τους θαμώνες που ζητούν είσοδο.

Μια δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post που διεξήχθη στα τέλη Αυγούστου διαπίστωσε ότι το 52% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Biden χειρίζεται την πανδημία, μια πτώση 10 μονάδων από τον Ιούνιο. Ωστόσο, περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ενέκριναν τον χειρισμό του για την Covid παρά αποδοκίμασαν.
Ταυτόχρονα, η συνολική έγκριση του Μπάιντεν έχει πέσει σε αρνητικό έδαφος εν μέσω μιας χαοτικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν. Οι βοηθοί του Προέδρου θεωρούν την καταπολέμηση της πανδημίας ως το πιο σημαντικό ζήτημα της προεδρίας του και αυτό που θα καθορίσει την πολιτική του μοίρα.
Καθώς οι Αμερικανοί μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις, οι μάχες για μάσκες και απαιτήσεις εμβολίων για μεγαλύτερα παιδιά έχουν ξεσπάσει σε σχολικές περιοχές της χώρας. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι αναμένουν την έγκριση εμβολίων για παιδιά κάτω των 12 ετών τους επόμενους μήνες, αλλά οι γονείς έχουν απογοητευτεί με τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία.


Ενώ ο Biden ενθάρρυνε τις επιχειρήσεις να απαιτούν εμβόλια για τους εργαζόμενους, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει περισσότερα ο ιδιωτικός τομέας για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν. Αυτό περιλαμβάνει την απαίτηση αποδείξεων εμβολιασμού σε εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες για να καθορίσουν τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν αυτές τις απαιτήσεις.


Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα πει ότι δεν θα υπάρχει διαβατήριο εμβολίου με ομοσπονδιακή εντολή, αλλά πιέζει άλλους τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση ετοιμάζεται να προωθήσει τα ενισχυτικά εμβόλια για Αμερικανούς που είναι ήδη εμβολιασμένοι αν και η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι τρίτοι πυροβολισμοί είναι ασαφής.

kourdistoportocali.com 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement