Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Ερντογάν ομολόγησε δημόσια τον εξευτελισμό του από τον Μπάιντεν: «Δεν μου έχει ξανατύχει»


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε ως την τελευταία στιγμή σκληρά προκειμένου να πετύχει έστω και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Όμως ο Μπάιντεν δεν του έκανε καν το χατήρι μιας χειραψίας και μιας φωτογραφίας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος είναι προφανώς τόσο θυμωμένος που δεν μπορεί να συγκρατηθεί ούτε δημοσίως.

Το πρωί της Παρασκευής μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή, ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω βιώσει τέτοια κατάσταση με κανέναν ηγέτη των ΗΠΑ. Δυστυχώς είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση»
«Ως δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Κι αφού δεν είμαστε στο σημείο που είμαστε, θα πρέπει να το λέμε», συμπλήρωσε.

Και αφού κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «στηρίζουν τρομοκράτες πέραν του επιτρεπτού, και τους στηρίζουν με όπλα με πυρομαχικά, αντί να τους καταπολεμούν» εννοώντας το ΡΚΚ και τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας, υπενθύμισε ότι τις

σημείωσε σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη. Επανέλαβε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ / Μανώλης Κωστίδης
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement