Ad Code

Responsive Advertisement

Άλλα ντ’ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Ελπιδοφόρο, δεν ξέρει τι λέει: «Καθηγητές τρεις εχάθη η πατρίς», έλεγε ο Μπίσμαρκ.


Ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με ένα δήθεν βαθυστόχαστο νομικίστικο σχόλιο στο Facebook έσπευσε να υποστηρίξει – μέχρι και να «καθαγιάσει» – την πρωτοφανή απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να βρεθεί δίπλα στον κατοχικό ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.


Ως γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, φέρνοντας έτσι σε τρομερά δύσκολη θέση τις πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και την δυναμική ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, και ίσως για τη χώρα – αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση – βλέπει την πολιτική με το μυωπικό βλέμμα ενός δικηγόρου ή το πολύ πολύ ενός γκαφατζή ακαδημαϊκού. «Καθηγητές τρεις εχάθη η πατρίς», έλεγε ο Μπίσμαρκ.
Αυτό έκανε πάντα κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνοντας την ειρωνεία του μεγάλου Γερμανού πολιτικού. Και παρά τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν βρίσκεται σήμερα εκτός πολιτικής σκηνής και μάλλον ανεπιθύμητος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα.

Το επιχείρημα του κ. Βενιζέλου ποιο είναι; Ότι κακώς η ελληνική κυβέρνηση αποδοκίμασε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, γιατί με αυτόν τον τρόπο αποδοκίμασε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ως έξαρχος. Ενεργεί προφανώς σε συνεννόηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της επώδυνης και θυσιαστικής σοφίας του Φαναρίου», μας λέει.

Και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Βενιζέλος εγκαλεί την ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση για τη δυσφορία που εξέφρασαν. Αστεία πράγματα.

Ο βιαστικός κ. Βενιζέλος προφανώς ξεχνά ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να του τις θυμίσουμε.

Πρώτον ο πλήρης τίτλος της Αρχιεπισκοπής είναι Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να χάνει τον οικουμενικό χαρακτήρα της η Αρχιεπισκοπή προδήλως διατηρεί ποίμνιο το οποίο στη μεγάλη του πλειοψηφία το αποτελούν Έλληνες ομογενείς, των οποίων τις ευαισθησίες θα πρέπει να σέβεται, γιατί από το κύρος και την ισχύ τους αντλεί σε μεγάλο βαθμό το δικό της κύρος και ισχύ.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement