Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Πρωθυπουργός δεν πάει στο “Σημείο Μηδέν”: Αρνείται να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής δεν θα μεταβεί στο Ground Zero (Σημείο Μηδέν) λόγω προσθήκης συνάντησης με το Editorial Board της Wall Street Journal, αναφέρει λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.


Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος είχε προγραμματίσει να πάει στο Σημείο Μηδέν για να βγάλει φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό.

Οι σχέσεις πλέον μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Ελπιδοφόρου βρίσκονται στο απόλυτο ναδίρ, διότι ο Αρχιεπίσκοπος αρνείται να αντιληφθεί το τραγικό λάθος του και να απολογηθεί, όπως του ζήτησαν οι πάντες, ακόμα και οι πιο σημαντικοί συνομιλητές του.

Στο δελτίο του OPEN, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου είχε μεταδώσει τα εξής:

Η υπόθεση της συμμετοχής του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου είναι μία πολύ δυσάρεστη ιστορία και πλέον πρέπει να καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες για να προστατευθούν η Εκκλησία και η Ομογένεια.

Εύκολα εντοπίζει κανείς την οργή των ομογενών και τη μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια τους. Οπότε, θα έλεγα, ότι η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι προσεκτικές και να δουν τη μεγάλη εικόνα: Την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΠΕΝ, δεν θα ήθελε να συναντηθεί καθόλου με τον Αρχιεπίσκοπο. Και αντιλαμβάνομαι ότι για αυτό ενημερώθηκε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος διότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν ευγενικά από τον Αρχιεπίσκοπο να μην πάει στα τουρκικά εγκαίνια, αλλά και αρνητικά απάντησε και κυρίως υποτιμητικά για την κυβέρνηση. Έγιναν πράγματα στο παρασκήνιο, που θύμωσαν την Αθήνα.

Αν με ρωτάς, λοιπόν, αν ο κ. Ελπιδοφόρος θα ξεναγήσει τον Πρωθυπουργό στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα σου έλεγα ότι το βλέπω υπερβολικά χλωμό. Οι ελληνικές αρχές απαίτησαν να μην τον προσφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος στην αποψινή εκδήλωση της Ομογένειας, άρα υποθέτω ότι θα ζητήσουν από τον κ. Ελπιδοφόρο να μην εμφανιστεί στο Σημείο Μηδέν.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement