Ad Code

Responsive Advertisement

Η μεγαλειώδης κωλοτούμπα του Στέλιου Κούλογλου - Πώς από την κριτική στον Τσίπρα, έφθασε στην ταπεινωτική συγνώμη


Ο Στέλιος Κούλογλου έχει ταράξει πολλές φορές τα εσωκομματικά ύδατα στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται δικαίως, μία από τις πιο ηχηρές φωνές της εσωκομματικής "αντιπολίτευσης” στην Κουμουνδούρου. 


Η αν όχι αντιπολίτευση, μια ανεξάρτητη φωνή τέλος πάντων που δεν δεσμεύεται από την κομματική γραμμή. Οταν όμως τα πυρά του έφθασαν στον Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής αναγκάστηκε σε μια ταπεινωτική διόρθωση. 

Μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, που έδειξε ότι στις σημερινές συνθήκες, η κριτική στον κ. Τσίπρα, δεν είναι ανεκτή από την ηγεσία. Γιατί όμως ο Στέλιος Κούλογλου αναγκάστηκε σχεδόν να ζητήσει συγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για την κριτική του στις επιδόσεις του αρχηγού του στη ΔΕΘ.

Η εξήγηση κρύβεται στο παρελθόν του ευρωβουλευτή...και στη διάρρηξη των σχέσεών του τόσο με την ηγεσία όσο και με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές. Δεν ήταν λίγοι δηλαδή εκείνοι που πίεζαν να εκδιωχθεί ο κ. Κούλογλου από το κόμμα και αυτό ακόμα, δεν το έχει αποφασίσει ο πρώην δημοσιογράφος. Ισως αργότερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή



Τα πρώτα εσωκομματικά φαρμακερά βέλη του ο κ.Κουλογλου τα είχε ρίξει πέρυσι κατά του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή το πόθεν έσχες του και τα πολλά ακίνητα που δήλωνε: "Στην Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό". 

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φέρει τον κ. Κούλογλου στα πρόθυρα της ανεξαρτητοποίησής του και χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του ίδιου του κ. Τσίπρα για να αποτραπεί η οριστική ρήξη.

Ο κ. Παπαδημούλης τότε είχε ενοχληθεί βαθύτατα από τα εξ οικειών βέλη του κ. Κούλογλου, όμως δεν μπόρεσε να τον πλήξει και κράτησε την οργή του για αργότερα. Ηδη όμως το κλίμα στην ευρωομάδα για τον Στέλιο Κούλογλου ήταν βαρύ, αφού οι συνάδελφοί του τον κατηγόρησαν για έλλειψη αλληλεγγύης.

Φέτος ο κ. Κούλογλου έβαλε πολλές φορές στο στόχαστρο του τον Παύλο Πολάκη ξεκινώντας από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας είχε χαρακτηρίσει τη Νέα Δημοκρατία κόμμα δοσίλογων.

Η απάντηση είχε έρθει με καρφιά και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ "Η ΝΔ δεν είναι κόμμα δωσίλογων. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σύμμαχος του Κουφοντίνα. Eγώ θα πρότεινα περισσότερο χειρουργείο στον Παύλο Πολάκη και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την περίπτωση. Άλλωστε, φταίει ο Πολάκης;”

Τον Ιούλιο ο στόχος έγινε πιο συγκεκριμμένος. Η στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Σε άρθρο του στον ιστότοπο TVXS ο κ. Κούλογλου αναρωτιόνταν υπενθυμίζοντας την φράση της Μελίνας Μερκούρη

"Γιατί Πρόεδρε δεν αρέσουμε όπως παλιά; Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, αλλά η αλλαγή δεν θα έρθει αυτόματα. Για να ξεκινήσει μια νέα πορεία πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα" και να ληφθούν οι ανάλογες μεγάλες αποφάσεις.” Οι συνεχείς παρεμβάσεις είχαν αρχίσει να δημιουργούν ενόχληση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέλιος Κούλογλου είχε αρχίσει να θεωρείται ενοχλητικός.

Ο Στέλιος Κούλογλου για τον Αλέξη Τσίπρα


Λίγο πριν την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Κούλογλου στις 10 Σεπτεμβρίου μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, αναφερόταν στο ηγετικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, που όπως έλεγε, θέλει ενίσχυση.

"Χρειάζεται ενίσχυση του ηγετικού προφίλ και του Αλέξη Τσίπρα, το προφίλ αυτό έχει χαθεί, έχει χαθεί πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο από λάθη που έγιναν και χρειάζεται να εξηγηθούν πολλά πράγματα τα οποία δεν έχουν επαρκώς εξηγηθεί από την προηγούμενη πορεία του και χρειάζεται ενίσχυση του ηγετικού το προφίλ, με ό,τι σημαίνει αυτό”

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το άρθρο που δημοσίευσε στο TVXS αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην ΔΕΘ κάνοντας λόγο για ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και Nέας Δημοκρατίας μετά από ένα ανιαρό αγώνα.

Αυτό όμως που ενόχλησε περισσότερο την Κουμουνδούρου ήταν η φράση του κ. Κούλογλου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο άλλου προσώπου για την θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αριστεράς. Αυτό δεν μπορούσε να το ανεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας.


Πυροβολισμοί από τον Πολάκη


Πρώτος άρχισε να πυροβολεί ο Παύλος Πολλάκης ο οποίος μάλιστα του πρότεινε να αφήσει την πολιτική και να ασχοληθεί μόνο με την δημοσιογραφία. "Αν εσύ είδες "ισοπαλία" στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό "εκ προσωπικοτήτων" που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…"

"Εχω να κάνω καλύτερα πράγματα από το να ασχοληθώ με τις δηλώσεις Πολάκη” ήταν η απάντηση Κούλογλου

Όμως τα βέλη εναντίον του κ. Κούλογλου δεν σταμάτησαν. Το ίδιο οξύς ήταν και ο συνάδελφος του ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, που κι αυτός του πρότεινε να πάει σπίτι του

"Ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν ο καθένας, για όποιο λόγο αλλάζει την ατζέντα όταν το κόμμα πάει να πάρει μια στροφή ή να βάλει ένα θέμα. Το θεωρώ λάθος. Η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης που θυμήθηκε τι είχε υποστεί πέρυσι από τα πυρά του Στέλιου Κούλογλου, βρήκε την ευκαιρία να ανταποδώσει κάνοντας λόγο για αυτογκόλ. "Ο Α. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!".

Η απάντηση Κούλογλου με μια γελοιογραφία


Στις επιθέσεις αυτές ο κ. Κούλογλου απάντησε μέσα από το site του με μια γελοιογραφία που απεικόνιζε μια λαιμητόμο μπροστά από την οποία καλείτο να απολογηθεί στα όργανα του κόμματος.

Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που σε γραφεία της Κουμουνδούρου άρχισε να συζητείται η αποπομπή του κ.Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η φράση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπολου σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου είπε με νόημα 

"Θα μπορούσα να σας πω ότι έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να σχολιάζω τα σχόλια του κ. Κούλογλου. Η κίνηση αυτή… δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητά της".

Βαρύ το κλίμα για τον Στέλιο Κούλογλου


Το κλίμα όμως είχε γίνει τόσο βαρύ για τον Στέλιο Κούλογλου που η μόνη του διέξοδος ήταν η κωλοτούμπα. Διαφορετικά κινδύνευε με διαγραφή.

Ετσι, φθάσαμε στη δήλωση κομματικής νομιμοφροσύνης στην Αυγή, που επί της ουσίας ακύρωνε όλη την προηγούμενη κριτική και όλες τις προηγούμενες θέσεις που είχε διατυπώσει δημοσίως.

"Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη". Μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ. Κούλογλου έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι επίτηδες έκανε μια προκλητική δήλωση για να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, μια αναφορά που θεωρήθηκε μάλλον εξευτελιστική για τον ευρωβουλευτή.

Και μπορεί η δήλωση να έγινε, όμως φαίνεται ότι ο κ.Κούλογλου- παρά την κωλοτούμπα του- είναι έξαλλος με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές που τον επέκριναν και που επί της ουσίας οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αναγκάσει στην οπισθοχώρηση.

Το άρθρο στα Νέα του Σαββατοκύριακου


Σε άρθρο του χθες στα Νέα Σαββατοκύριακο το οποίο έχει τίτλο "Οι βουλευτές φυτά και η κουτσή Δημοκρατία”, κάνει λόγο για βουλευτές ανθρωπάκια, οι οποίοι σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος τους εκφράσει άλλη άποψη, σπεύδουν να υποβάλλουν τα σέβη τους στον αρχηγό. Μάλιστα επαναλαμβάνει την άποψή του περί ισοπαλίας Τσίπρα- Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και προσθέτει ότι είναι λάθος αντί γι' αυτό, κάποιος να γράφει ψέματα ή θριαμβολογίες τύπου Πράβδα.

Στην ίδια εφημερίδα λίγες σελίδες πιο μπροστά ο κ.Κούλογλου δεχόταν πυρά, όχι πολιτικά αλλά δημοσιογραφικά, από το συνάδελφο του Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή που και οι δυο τους ήταν δημοσιογράφοι στον ΔΟΛ.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου γύρισε από το Χέρφιλντ ο Στέλιος Κούλογλου ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ έγραψε πως στην Mercedes που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν μαζί του η Δήμητρα Λιάνη, κάτι που όπως λέει δεν ήταν αλήθεια αλλά το φαντάστηκε ο ίδιος. Μάλιστα ο κ.Παπαχρήστος προσθέτει, ότι λίγο αργότερα ο Στέλιος Κούλογλου έφυγε από τον ΔΟΛ όχι μόνο υπό το βάρος του συγκεκριμένου γεγονότος, αλλά και από ένα ακραία ρατσιστικό άρθρο του σε βάρος του Δημήτρη Τσοβόλα, υπό τον τίτλο "Ο Μήτσος τσ’ Ρήνας, ο γιος του αγωγιάτη”. Και καταλήγει "ο καθένας μας έχει μια πορεία σ' αυτό τον τόπο δεν προέρχεται από παρθενογέννηση”.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement