Ad Code

Responsive Advertisement

Συμμορία στα νότια προάστια: Η μεγάλη «μπάζα» της Βουλιαγμένης, η μάνα-δολοφόνος και η σύλληψη του διαρρήκτη γιου


Η ομάδα των Ρομά «χτυπούσε» σπίτια σε Βουλιαγμένη, Άλιμο, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο και Αγίους Αναργύρους - Εξιχνιάστηκε μεγάλη διάρρηξη σε σπίτι κατασκευαστή - Βρέθηκε πιστόλι που είχε κλαπεί από λιμενικό, το 2015


Η μεγάλη μπάζα του μισού εκατομμυρίου ευρώ σε βίλα της Βουλιαγμένης, ο γιος της τσιγγάνας «φόνισσας της Ευελπίδων», που το 2012 πέρασε πιστόλι στα δικαστήρια και σκότωσε με 15 σφαίρες τον δολοφόνο του 19χρονου γιου της, η κινηματογραφική καταδίωξη στο Κορωπί και το στρατηγείο στο Μενίδι με το «πακτωμένο» χρηματοκιβώτιο, αποτελούν τα κομμάτια του παζλ της εξάρθρωσης της συμμορίας ρομά που ρήμαζε τα νότια προάστια.

Μάλιστα, η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο καθώς μέσα στο χρηματοκιβώτιο που η συμμορία καταχώνιαζε τη λεία απο τις επιδρομές στις βίλες της παραλιακής, βρέθηκε το πιστόλι που εκλάπη απο λιμενικό το 2015 στον Κεραμεικό και έχει σταλεί στα εργαστήρια για βαλλιστική, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες.

Η ιστορία που «έβγαλε» η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά απο επίμονες έρευνες πολλών μηνών, χωρίζεται σε διάφορες φάσεις.

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 30.10.2019 όταν η συμμορία εισβάλλει σε βιλα κατασκευαστή στη Βουλιαγμένη, ξηλώνει το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίζεται. Το θύμα, έκρυβε μέσα 500.000 ευρώ και τρια χρυσά ρολόγια. Μια «μπάζα» γερή που ανάγκασε την ομάδα να σταματήσει τα χτύπήματα για να ξεκοκκαλίζει τα χρήματα του κατασκευαστή. Είχαν καταφέρει σε μόλις ένα δεκαήμερο δράσης να κάνουν εννέα διαρρήξεις και να συγκεντρώσουν 700.000 ευρώ.

Η συμμορία διαλύεται, ο γιος της τσιγγάνας φονισσας, αποσύρεται για ένα διάστημα στο σπίτι του στο Μενίδι . Ωστόσο , στις αρχές του 2020 ο 32χρονος αρχηγος της ομάδας, στρατολογεί νέα μέλη - με στόχο αυτή τη φορά σπίτια στην περιοχή του Κορωπίου.

Όμως ο δεύτερος γύρος της δράσης του δεν κρατάει πολύ: μετά απο μια επεισοδιακή καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμων με αστυνομικούς και εμβολισμους οχημάτων, συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για σχεδόν δυο χρόνια προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν το μεγάλο χτύπημα στο σπίτι του κατασκευαστή στη Βουλιαγμένη- και τα κατάφεραν.

Στα τέλη Αυγούστου ζήτησαν ένταλμα απο τις δικαστικές Αρχές και μετά τη σύλληψη του 32χρονου εγκεφάλου, έβαλαν στο χέρι και τον 27χρονο γιο της τσιγγάνας φόνισσας της Ευελπίδων. Της γυναίκας, που στις 15 Οκτωβρίου του 2012 πήρε το νόμο στα χέρια της πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον δολοφόνο του 19χρονου γιου της στο κτήριο 9 της Ευελπίδων.

Η τότε 37χρονη Αντωνία, αφού κατάφερε να περάσει το όπλο μέσα στα δικαστήρια, ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 και μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του γιου της Μανώλη, πάτησε 15 φορές τη σκανδάλη και τον σκότωσε, ενώ τραυμάτισε τον αδελφό του.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement