Ad Code

Responsive Advertisement

Φωτιά Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες – Μάχη για να σωθούν τα χωριά στα πρόθυρα της Ιστιαίας – Νέες εκκενώσεις οικισμών


Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με ένα πύρινο μέτωπο να κινείται απειλητικά προς την Ιστιαία. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ethnos.gr Κώστας Ασημακόπουλος, η φωτιά βρίσκεται στο δρόμο με κατεύθυνση προς τις Γούβες Ιστιαίας, με την κατάσταση να είναι δραματική. Το μέτωπο που κατακαίει ανάμεσα στις Γούβες, Τσαπουρνιά και Γεράκι, υπολογίζεται σε περισσότερα από 20 χιλιόμετρα.

Μάλιστα το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης για χωριά: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές: Πευκί, Γούβες, Αρτεμίσιο, Βουλίκι εκκενώστε προς Ιστιαία».

Μήνυμα 112 και προς τους κατοίκους Ιστιαίας, Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, της Αιδηψού, των Λουτρών Αιδηψού να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει παρουσία της πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο, καθώς επίσης και αραιές ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη.

xarti22.jpg

«Είμαστε στο έλεος του θεού»

Κάτοικος του χωριού Τσαπουρνιά του δήμου Ιστιαίας, μιλώντας στον απεσταλμένο του ethnos.gr Κώστα Ασημακόπουλο ανέφερε πως «είμαστε στο έλεος του θεού. Δεν πάει άλλο. Δεν ξέρουμε τι δουλειά θα κάνουμε την επόμενη ημέρα. Δεν ξέρουμε που θα πάμε». Ο ίδιος κατήγγειλε πως η πυροσβεστική δεν άφησε τους κατοίκους να υπερασπιστούν το χωριό τους.

Οι προσπάθειες των κατοίκων να σώσουν τα χωριά τους είναι ηρωικές. Ομάδες κατοίκων βρίσκονται στους δρόμους με αγροτικά οχήματα τα οποία έχουν στις καρότσες δεξαμενές νερού για να βοηθήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στη μάχη τους για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Κάτοικος του χωριού Κρυονερίτη Ιστιαίας μιλώντας στο OPEN, είπε πως η φωτιά σταμάτησε έξω από το χωριό χάρη στην προσπάθεια των κατοίκων. Κατήγγειλε πως ήταν μόλις ένα πυροσβεστικό, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία του χωριού, χωρίς να πηγαίνει στο μέτωπο της φωτιάς.

ethnos.gr 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement