Ad Code

Responsive Advertisement

Συγκλονιστική μαρτυρία για κυβέρνηση από Εύβοια: «Αφήνουν τη φωτιά να μας κάψει -Καμιά προσπάθεια να μας σώσουν»!


Την κυβερνητική ολιγωρία και τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε αυτή από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στηλιτεύει ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας.

Επί έξι ημέρες τα εναέρια μέσα ήταν άφαντα, με τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση να υποστηρίζουν πως αυτό έγινε γιατί υπήρχε... καπνός! Ενώ έψαχναν με τις κάμερες σε 2-3 πτητικά μέσα που πετούσαν στην Εύβοια για να δείξουν πως υπάρχουν εναέρια μέσα στην περιοχή.

Ο Β.Γεωργαντζής προχώρησε σε μια συγκλονιστική μαρτυρία με την οποία εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση.

«Η ώρα είναι 11:30 το πρωί, δεν υπάρχει σε εμάς ούτε ένα όχημα να σβήσει τη φωτιά που έρχεται, έχουμε βάλει τα τρακτέρ μας, τα ψεκαστικά και οργώνουμε όλα τα χωριά μας για να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε. Είμαστε μόνοι μας», είπε αρχικά.

Ενώ πρόσθεσε «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία βοήθεια, ούτε από αέρος, ούτε από εδάφους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν αυτές τις ημέρες είναι να έρχεται καμία αστυνομία και να διώχνει τους γέρους από το χωριό. Και τι αφήνουν να καούν τα σπίτια; Να καούν οι περιουσίες μας τα πάντα; Δεν υπάρχει πυροσβεστική δύναμη. Η πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται όλη κάτω στον δρόμο των Κεχριών και εκεί είναι και τα κανάλια για να γίνει όλος ο τζερτζελές και ένα ελικόπτερο που υπάρχει είναι στο σημείο που βρίσκονται και οι δημοσιογράφοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα καούμε όλοι ζωντανοί, αυτή η φωτιά θα φτάσει στο Αιγαίο για να σβήσει με αυτή τη λογική. Είναι τρελό και παρανοϊκό αυτό που ζούμε. Πιστεύω πως είναι μια εσκεμμένη κατάσταση για να κάψουν όλη την Εύβοια».

«Ο κόσμος είναι σε απόγνωση, κάηκαν περιουσίες, η φωτιά καίει με μηδέν μποφόρ και δεν υπάρχει πυροσβεστική δύναμη. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και κοροϊδία. Δεν υπάρχει τίποτα, μόνος ο κόσμος προσπαθεί. Έχουμε οικογένειες, παιδιά, πως θα τα μεγαλώσουμε; Είμαι αγανακτισμένος. Πρέπει να ντρέπονται», είπε μεταξύ των άλλων.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement