Ad Code

Responsive Advertisement

"Προφάσεις εν αμαρτίαις" από τον Μητσοτάκη λόγω της οργής των Ελλήνων που ξεχειλίζει: "Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε όλα τα έργα προστασίας"


Σαν προφάσεις εν αμαρτίαις ακούστηκαν για ακόμη μια φορά τα λόγια του πρωθυπουργού πριν από λίγο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε όλα τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις», επεσήμανε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι για τις εν εξελίξει πυρκαγιές. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχϊδης μιλούσε για ένα "σχέδιο τομή" φέτος στην πολιτική προστασία! Κι όπως λέει και η παροιμία η εγχείρηση (τομή) πέτυχε αλλαά ο ασθενής απεβίωσε.....

Βιάστηκε να πει στις δέκα το πρωί και ενώ η μέρα έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη πως η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες!

"Προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή" επεσήμανε ο πρωθυπουργός και στο βαθμό που είναι εφικτό η προστασία της ανθρώπινης περιουσίας και των υποδομών με πρώτη την ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ' αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ήμασταν χθες»

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον»

Δείτε πόσα δώσαμε φέτος για πολιτική προστασία για να βγει σήμερα να πει ο πρωθυπουργός πως θα τα αλλάξει όλα!

Υποτίθεται πως η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής βασική πολιτική και χρηματοδοτική προτεραιότητα της κυβέρνησης

Αναλυτικά στοιχεία για την άμυνα της χώρας απέναντι στις πυρκαγιές, σημερινά αλλά και του 2018, καθώς και συγκριτικά με άλλες χώρες, δίνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργω, 'Ακης Σκέρτσος, "για να σταματήσει η σπέκουλα για δήθεν ανεπαρκή μέσα", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Με την μόνη διαφορά πως σήμερα το πρωί με την δήλωσή του πως θα "τα αλλάξει όλα" ο κ. Μητσοτάκης τον εξέθεσε!

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement