Ad Code

Responsive Advertisement

Φωτιά στην Αττική: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για ύποπτους «εθελοντές»


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό υπόπτων στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Αττική.

Η σύλληψη ενός 43χρονου στο Κρυονέρι απέδειξε ότι καταφτάνουν στους τόπους των πυρκαγιών άτομα από άλλες περιοχές της Αθήνας, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το πυροσβεστικό έργο. Ο 43χρονος παρίστανε τον εθελοντή και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που περιπολούν στις περιοχές των πύρινων μετώπων είναι να γίνονται έλεγχοι σε ύποπτα οχήματα αλλά και τυχαίοι έλεγχοι σε οχήματα και πεζούς που είτε φτάνουν είτε αποχωρούν από τα σημεία των πυρκαγιών. Συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Αρχών είναι το σενάριο της παρείσφρησης στις ομάδες κατάσβεσης ατόμων, τα οποία παριστάνουν τους εθελοντές ενώ μπορεί να έχουν άλλα κίνητρα. Τα άτομα αυτά, όπως ο 43χρονος, εκμεταλλεύονται τον πανικό που επικρατεί την ώρα της φωτιάς, προσπαθώντας να περάσουν απαρατήρητα.

Οι αστυνομικοί που θα κάνουν τους ελέγχους θα εξακριβώνουν τον τόπο κατοικίας των ελεγχόμενων, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι κάτοικοι της περιοχής και εάν μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στα πύρινα μέτωπα. Στον Άγιο Στέφανο οι αστυνομικοί προσήγαγαν χθες δύο άτομα που είχαν πάνω τους μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή και για τον εντοπισμό ακραίων ομάδων που ξεσπούν είτε κατά ανδρών της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ που δεν τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα σημεία που μαίνονται οι πυρκαγιές είτε κατά δημοσιογράφων (όπως συνέβη χθες με την επίθεση αγνώστων με στόχο το τηλεοπτικό συνεργείο του OPEN). 

Και σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες αυτές δηλώνουν ότι έφτασαν στην περιοχή για να βοηθήσουν την κατάσταση και την κατάσβεση της φωτιάς. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε επιφυλακή διμοιρίες της ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement