Ad Code

Responsive Advertisement

Πολώνεται το κλίμα μετά τον ανασχηματισμό: Δεν αποδέχεται ο Αποστολάκης μετά τις φράσεις για αποστάτες όπως το '65


Ανατροπή από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ-Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην νέα κυβερνητική σύνθεση-ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας

Από την Αποστασία ή Ιουλιανά του 1965, στην.... αποστασία ή Αυγουστιανά του 2021... Μετά την ανακοίνωση του σημερινού ανασχηματισμού το πολιτικό κλίμα στην χώρα πολώνεται επικίνδυνα. Ακόμη ένα δείγμα πως οδεύομεν προς εκλογάς, όπως έγραψε νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Σε μια πλήρη ανατροπή του σκηνικού πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις σκληρές κουβέντες κατά του προσώπου του ο κ. Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του! Εξηγεί δε την απόφασή του υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση, η οποία ήταν όρος του για να δεχτεί να μπει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και η κατάσταση μοιάζει τραγελαφική γιατί την στιγμή που ο κ. Αποστολάκης αρνείτο τελικά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τον είχε συγχαρεί για τα νέα καθηκοντά του!!

Με λίγα λόγια ανασχηματισμός των «ανοικτών μετώπων» ήταν ο όρος που χρησιμοποιείται κατα συρροήν από τα κυβερνητικά στελέχη, μόνο που τα ανοιχτά μέτωπα είναι αμιγώς πολιτικά!

Ήδη από τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την αλλαγή της κυβερνητικής σύνθεσης διαφαίνεται το άνοιγμα της αυλαίας μιας περιόδου πολιτικής έντασης. Ενώ δεν λείπουν και οι πρώτες “προφητείες” περί μελλοντικής συγκυβέρνησης με αφορμή την υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ που σήκωσε ψηλά τους τόνους χρησιμοποιώντας και λέξεις του....'65 για αποστασία! Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «ανασχηματισμό παραδοχής αποτυχίας».

“Ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του ομολόγησε κυνικά την παταγώδη αποτυχία του. Πανηγύριζε για την «επιτυχή» διαχείριση της πανδημίας και έδιωξε τον κ. Κικίλια για να βάλει έναν ακροδεξιό. Πανηγύριζε γιατί «ο σχεδιασμός στις πυρκαγιές πέτυχε» και έδιωξε τους αρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με τη πρόφαση της δήθεν συναίνεσης.

Όποια πρόσωπα όμως και να αλλάξει η αποτυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και οι πολίτες αντιμετωπίζουν την παταγώδη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στην καθημερινότητά τους”αναφέρει η αξιωματικη΄αντιπολίτευση.

“Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δε συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες¨σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ και συνεχίζει:


“Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κλπ) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πολιτική δεν είναι κυρίως θέμα “δομών” ή “προσώπων”, είναι θέμα στρατηγικής κι αυτή είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών”.

Κλείνει αφήνοντας αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Πάντως, σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό έγινε δεκτό και ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς κοινής αποδοχής”, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον”.

Εκ μέρους το Κινήματος Αλλαγής γίνεται λόγος περί “Ομολογίας πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών".

Το ΚΙΝΑΛ προσθέτει: “Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής. Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς”

Με «καμμένα χαρτιά», δεν ανακατεύεις καμιά «τράπουλα», λέει η Ελληνική Λύση και αναλυτικά αναφέρει:

“Είναι τα ίδια «καμμένα χαρτιά» που έκαψαν την Ελλάδα αλλά εξακολουθούν να συμμετέχουν στο δήθεν «ολιγομελές» (με 58 υπουργούς) υπουργικό συμβούλιο.

Ο μύθος περί δήθεν «επιτυχημένης διαχείρισης» της πανδημίας και των πυρκαγιών κατέρρευσε με πάταγο.

Οι «επιτυχημένοι» υπουργοί της διαχείρισης πανδημίας και των πυρκαγιών, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τον ίδιο ανεπιτυχείς και από τον ίδιο «κατεδαφίστηκαν»!

Όπως κατεδαφίστηκε και η κοινή λογική, με την παγκόσμια πρωτοτυπία ίδρυσης «υπουργείου πυροσβεστικής»!

Η υπουργοποίηση δε του κυρίου Ευάγγελου Αποστολάκη, «ζηλωτή» της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με την βεβαιότητα της μελλοντικής συγκυβέρνησης”

Τέλος ολιγόλογο και ειρωνικό είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25 : “Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν, και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού»”

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement