Ad Code

Responsive Advertisement

Ταφόπλακα στα σχέδια για τη «δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους» - 16 Εθνικά κόμματα ζητούν στήριξη της οικογένειας αντί για την μετανάστευση


Για τη δημιουργία συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 16 πατριωτικές εθνικές αντιπροσωπείες υπέγραψαν «κοινή δήλωση». Μεταξύ των υπογραφόντων είναι οι Marine Le Pen, Viktor Orban και Matteo Salvini.

Αναλυτικότερα, μια «κοινή δήλωση» υπογράφηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου από δεκαπέντε εθνικές αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων των Marine Le Pen, Viktor Orban, Matteo Salvini, Jaroslaw Kaczynski (Πολωνίας), Santiago Abascal (Vox-Ισπανία) και της Georgia Meloni (επικεφαλής του Fratelli d'Italia). Σε αυτήν την κοινή δήλωση, που δημοσιεύθηκε από το Κόμμα της Marine Le Pen οι υπογράφοντες εκφράζουν την επιθυμία τους να «ενώσουν τις δυνάμεις τους για να έχουν μεγαλύτερο βάρος στις συζητήσεις».

«Σε μια εποχή που οι παγκοσμιοποιητές και οι Ευρωπαίοι, εκ των οποίων ο Emmanuel Macron είναι ο κύριος εκπρόσωπος στη Γαλλία, ξεκινούν τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που στοχεύει στην αύξηση της δύναμης των ευρωπαϊκών οργάνων, η σημερινή συμφωνία είναι ο πρώτος λίθος για τη συγκρότηση μιας μεγάλης συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρεται λεπτομερώς από διάφορους υπογράφοντες.

Σε μια δεύτερη δήλωση, η Marine Le Pen, η οποία θα πραγματοποιήσει το συνέδριό της καθ 'όλη τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, θεώρησε ότι το έγγραφο αυτό ήταν «η βάση μιας κοινής εργασίας πολιτισμού και πολιτικής, με σεβασμό στον ρόλο τωρινών πολιτικών ομάδων»Συνάμα ήθελε να υπενθυμίσει τη σημασία μιας "βαθιάς μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, προτού προσθέσει ότι φοβόταν τη «δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους».

Οι υπογράφοντες ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για παράδειγμα, το “Εθνικό Ράλλυ” της Λεπέν εντάσσεται στην ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), ενώ το πολωνικό “Νόμος και η Δικαιοσύνη”, το ισπανικό “Βόξ” και το ιταλικό “Φρατέλλι(αδέλφια) της Ιταλίας” σε αυτήν που συνδέεται με τους Συντηρητικούς και τους Ρεφορμιστές (CRE). Όσο για το Fidesz του Όρμπαν, το οποίο διαχωρίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) τον περασμένο Μάρτιο, εξακολουθεί να αναζητά νέους εταίρους.

Ο στόχος αυτής της νέας ένωσης να σχεδιάσει "τα περιγράμματα μιας κοινής δράσης "


«Η ΕΕ γίνεται όλο και περισσότερο ένα εργαλείο ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν έναν πολιτισμικό, θρησκευτικό μετασχηματισμό και τελικά μια άθικτη οικοδόμηση της Ευρώπης, με στόχο τη δημιουργία… ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους», έγραψαν τα συμβαλλόμενα μέρη.

«Τα ευρωπαϊκά έθνη πρέπει να βασίζονται στην παράδοση, τον σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία των ευρωπαϊκών κρατών, τον σεβασμό της Ιουδαϊκής-Χριστιανικής κληρονομιάς της Ευρώπης και των κοινών αξιών που ενώνουν τα έθνη μας», δήλωσαν.

"Επαναβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας ότι η οικογένεια είναι η βασική μονάδα των εθνών μας. Σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή δημογραφική κρίση με χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και γήρανση του πληθυσμού, η χάραξη πολιτικής υπέρ της οικογένειας θα πρέπει να είναι μια απάντηση αντί της μαζικής μετανάστευσης."

Ζήτησαν τη μεταρρύθμιση της ΕΕ με «ένα σύνολο απαραβίαστων αρμοδιοτήτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναν κατάλληλο μηχανισμό για την προστασία τους με τη συμμετοχή εθνικών συνταγματικών δικαστηρίων ή αντίστοιχων φορέων».

Το έγγραφο δείχνει ότι τα κόμματα που έχουν στραφεί ενάντια στην επικρατούσα τάξη της ΕΕ από διάφορα στρατόπεδα κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιο κοινό έδαφος, παρά τις σημαντικές διαφορές και αντιπαλότητες.

Ο Nicolas Bay, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Εθνικού Ράλλυ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο στόχος του μανιφέστου είναι να σχηματίσει μια ευρύτερη ομάδα «τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, ο Ryszard Legutko, ανώτερος ευρωβουλευτής του κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «πρόθεση» να σχηματιστεί μια νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement