Ad Code

Responsive Advertisement

To podcast της 7ης Ιουνίου 2021 με τον Θοδωρή Τσέλα

 

Απόσυρση μέτρων στήριξης, Απορρυθμισμένη οικονομία, έλλειμμα στα ύψη οδηγούν σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά, ενώ εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι που ευνοήθηκαν, προσωρινά, από το «πάγωμα» των χρεών δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των συσσωρευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, πληρωμές που δεν έκαναν μέσα στην πανδημία.

Όσοι χρωστάνε θα βρεθούν σε αδιέξοδο ενώ ο νέος πτωχευτικός κώδικας θα ανοίξει για τα καλά την όρεξη σε Εφορία και τράπεζες για να αρχίσουν τον χορό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Στην ίδια θέση θα βρεθούν και πολλά νοικοκυριά, που επίσης έχουν οφειλές προς τράπεζες και Εφορία και τα οποία δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ήδη αρθεί με ό,τι αυτό σημαίνει στις συνθήκες της οικονομικής πανδημίας που διαμορφώνονται.

Το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων θα αφήσει χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζομένους, ενώ και όσες επιχειρήσεις δεν κλείσουν θα μετακυλήσουν το οικονομικό τους πρόβλημα στους εργαζομένους τους με απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο τους βοηθά ως έναν βαθμό. Επομένως, η ανεργία θα αυξηθεί και η ανθρωπιστική κρίση που ζήσαμε έντονα στα χρόνια των Μνημονίων θα επανεμφανιστεί. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί...

Το περιέγραψε εξάλλου και ο πρωθυπουργός στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που έγινε τον Μάιο στη Λισαβόνα, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης, που σημαίνει ότι πολλές παλιές θέσεις εργασίας θα χαθούν και για να χρυσώσει το χάπι, πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν άλλες νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ζήσε, Μάη μου…

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement