Ad Code

Responsive Advertisement

Μικρή Αλεξία: Ο κατηγορούμενος που την τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα, αρνείται να πληρώσει τα έξοδα θεραπείας της


Αποζημίωση 500.000 € εκδικάστηκε για τα έξοδα θεραπείας της μικρής Αλεξίας, που σήμερα, έπειτα από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ενώ έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της ανήμερα το Πάσχα του 2019 βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Οι γονείς της 9χρονης καταγγέλλουν ότι ο κατηγορούμενος αρνείται να καταβάλλει τα χρήματα


Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτή, ο 56χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε το παιδί με αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, το Πάσχα του 2019, οφείλει να καταβάλλει αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ, για την κάλυψη των εξόδων της θεραπείας της. 

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή για το ποσό των 50.000 ευρώ.


«ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ»


Οργισμένος από τη στάση του κατηγορούμενου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο infokids.gr, ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού μας για να κάνει το κέφι του. Η Αλεξία έχει αναπηρία σε ποσοστό 95%. Καθημερινά, δίνει τιτάνιο αγώνα για τη ζωή της. Υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες και οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τεράστιες. Στην οικογένειά μας, η συζυγός μου και εγώ είμαστε άνεργοι τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή, μετά το ατύχημα. Είναι ντροπή να μην πληρώσει».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε: «Ο πελάτης μου δεν δύναται να καταβάλλει τα χρήματα, καθώς δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Ήδη, δίνει κάθε μήνα 800 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της θεραπείας της. Υπάρχει ένα σπίτι στη Βοιωτία, το οποίο είναι στη διάθεση της οικογένειας. Έχουμε κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.»

«ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»


Η Αλεξία δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα του Πάσχα του 2019, την ώρα που έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους στις Θεσπιές Βοιωτίας. Πλέον βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Με την πίστη και την ελπίδα να μην τους έχει εγκαταλείψει ούτε μία στιγμή, οι γονείς της 9χρονης, ανεβαίνουν με αξιοπρέπεια το δικό τους Γολγοθά.

«Δύο χρόνια μετά , η Αλεξία καταφέρνει να ψελλίσει κάποιες λεξούλες, όπως μαμά και μπαμπά. Καταλαβαίνει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να μιλήσει. Γελάει όταν χαίρεται, κλαίει όταν στεναχωριέται… της λείπει το σχολείο, οι φίλοι της, το παιχνίδι, οι βόλτες. Η κόρη μας είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Παρ’ όλα αυτά, είναι μαχήτρια, είναι δυνατή. Έχω βαθιά πίστη μέσα μου, ότι το παιδί μου θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια», δηλώνει η μητέρα της Νικολέτα Σαμαρτζή.

Οι γονείς της 9χρονης προσεύχονται καθημερινά να γίνει το καλύτερο για το παιδί τους και πέρα από την αποζημίωση, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει αναβληθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων απέναντι στην πανδημία.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement