
Από τον ΣΥΡΙΖΑ του 15, λίγα έχουν μείνει ίδια: Κόσμος ήρθε και έφυγε, κυρίως έφυγε ( Αριστερή Πτέρυγα Λαφαζάνη και Πάνος Καμμένος), με πρώην "συντρόφους" να γίνονται ορκισμένοι αντίπαλοι ( Ζ. Κωνσταντοπούλου) και πρώην "εχθρούς" (Ραγκούσης) να ενσωματώνονται στο νέο συριζαϊκό περιβάλλον.
Η δριμύτητα της κόντρας (μετά σοβαρότατων καταγγελιών) μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της Κουμουνδούρου, ούτε τέλος έχει ούτε όμοιό της στο οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κοντονής, επανήλθε χθες βάλλοντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, δια κατάθεσής του στον πταισματοδίκη για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, επιμένοντας στην καταγγελία του πως η μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κοντονής, διαγράφηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβριο μετά από καταγγελίες του πως με την αλλαγή του ποινικού κώδικα από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι χρυσαυγίτες θα έπεφταν στα "μαλακά".
Οργή Κουμουνδούρου
Και τότε και σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετώπισε τις καταγγελίες Κοντονή ως αιτιάσεις ενός πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί και "πέρασε" σε αντίπαλο στρατόπεδο. Χθες μάλιστα, τον χαρακτήρισε ευθέως " αχθοφόρο" επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί το πολιτικό αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος.
Ως προς την ουσία των καταγγελιών, η Κουμουνδούρου απορρίπτει τα περί βεβιασμένης ψήφισης των Κωδίκων και ισχυρίζεται ότι "Τον Μάρτιο του 2019 τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, τον ίδιο μήνα ενημερώθηκαν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι Δικαστικές Ενώσεις και τα πολιτικά κόμματα. Όλοι συμφώνησαν ότι η μεταρρύθμιση έπρεπε να ολοκληρωθεί".
Για το δια ταύτα της μετατροπής της δωροδοκίας σε κακούργημα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι
1. Η δωροληψία του δημοσίου υπαλλήλου είναι πλημμέλημα, αν όμως η πράξη ή παράλειψή του αντίκειται στα καθήκοντά του τότε είναι κακούργημα. Αυτός που δωροδοκεί διαπράττει πλημμέλημα. Αυτή η διάκριση γίνεται καθώς αυτός που "τα παίρνει" πρέπει να τιμωρείται αυστηρότερα από αυτόν που "τα δίνει". Τη συγκεκριμένη διάταξη και το σχετικό κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα το εισηγήθηκε ο δικαστικός λειτουργός της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ο οποίος μετέχει στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαική Επιτροπή και όχι η κυβέρνηση ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
2. Οι συγκεκριμένες διατάξεις προτείνονται διαχρονικά από όλες τις προηγούμενες νομοπαρασκευαστικές και του 2010 και του 2014 και του 2015 αλλά και από την επιτροπή τελικής διαμόρφωσης των κωδίκων που συγκρότησε ο ίδιος ο Κοντονής.
Υ.Γ. Σε άλλη χώρα οι καταγγελίες Κοντονή περί αλλαγής της ποινικής νομοθεσίας για την δωροδοκία προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη υπόθεση και περί του τρόπου ψήφισης του ποινικού κώδικα με την μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με νομικούς, θα ήταν πρώτη είδηση και τεράστιο σκάνδαλο.
Και θα ήταν πρώτη είδηση και τεράστιο σκάνδαλο, γιατί η δικαιοσύνη είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Χωρίς δικαιοσύνη μπανανία χουντάρα μόνο.
Σε μία μπανανία όπως η δική μας, όπου η δικαιοσύνη εκτός από το κύρος της έχει χάσει και την ουσία της, είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και έτη ότι νόμοι αλλάζουν για να εξυπηρετηθούν οι κάθε είδους απατεώνες που έχουν μαζευτεί σαν τις μύγες σε αυτόν τον τόπο.
Λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου, ο οποίος προφανώς κατονόμασε όχι μόνο άτομα του υπόκοσμου, αλλά γνώριζε και σχέσεις και διασυνδέσεις με "αξιωματούχους" 'οπως είπε, έρχεται ο Κοντονής να επιβεβαιώσει και αυτός την διαπλοκή ανάμεσα στο έγκλημα και την πολιτική εξουσία.
Ποια είναι η πρώτη είδηση στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;
Τα self test.
Ποια είναι η δεύτερη είδηση;
Πάσχα στο χωριό.
Η ηλιθιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας καλά κρατεί.
0 Σχόλια