Ad Code

Responsive Advertisement

Έπαθε πολιτική ορθότητα ο Τζήμερος και βλέπει «Εγκλήματα κατά των Τούρκων» στην Τριπολιτσά...


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Τον Τζήμερο τον συμπαθώ. Είναι ειλικρινής, έχει άποψη αν και με προβληματίζει αυτή του η εμμονή στην απόσχιση από την αντικειμενική αλήθεια. Τα παρακάτω δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να ξαφνιάσουν ένα πατριωτικό κοινό και αυτό είναι ένα δικό του πρόβλημα που κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πει στα αλήθεια, αν δηλαδή ο λόγος του έχει πατριωτικά ερείσματα ή απλά διακατέχεται από ευρωπολαγνεία και πολιτική ορθότητα η οποία βγαίνει αβίαστα κάποιες στιγμές.

Προσπαθεί, για άλλη μια φορά, με εντελώς λάθος τρόπο ομολογουμένως, να μας πει για τα λάθη της φυλής μας. Λάθη που θα άξιζαν να συζητηθούν σε ένα συνέδριο. Εξάλλου όλοι τα ξέρουμε και τα στηλιτεύουμε αλλά και με αυτά πορευόμαστε από τα βάθη της ιστορίας έως τώρα. Από την εποχή του "Χρυσού Αιώνα" του Περικλή και του ταμείου της Δήλου, μέχρι την περίφημη μάχη των Θερμοπυλών και τον τρόπο που έφυγε ο Λεωνίδας από την Σπάρτη, έως την δολοφονία του Καποδίστρια και την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη. 

Και μάλλον δεν θα αλλάξουμε σήμερα...

Εδώ όμως δεν είμαστε σε συνέδριο. Ο Τζήμερος δεν είναι Βερεμής (έτσι θέλω να πιστεύω ειδικά) αλλά ως αρχηγός κόμματος έκανε λάθος τοποθέτηση και σε εντελώς λάθος συγκυρία. Εν μέσω αναγνώρισης από τον Biden της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους τούρκους έρχεται να δώσει άλλοθι σε ποιους; 

Η δήλωση του Θάνου Τζήμερου, έδωσαν ανάσα στον Ταγίπ Ερντογάν που δεν την φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. 

Το μόνο που μας μένει είναι να δούμε πρωτοσέλιδα στην Τουρκία: "Αρχηγός ελληνικού κόμματος δίνει «συγχωροχάρτι», τραβώντας από το καπέλο του… «εγκλήματα κατά των Τούρκων» και λέγοντας ότι κάθε έθνος κάνει σφάλματα και αγριότητες..."

«Τσουβαλιάζοντας» Τούρκους και Έλληνες, θύτες και θύματα, ο Θάνος Τζήμερος σημείωσε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθώντας τη ρητορική τύπου Ρεπούση και Βερέμη: 

«Η εθνική αυτογνωσία ξεκινάει από την αναγνώριση των σφαλμάτων και των αγριοτήτων τα οποία κάθε έθνος αυτής της γης έχει διαπράξει. Στηλιτεύουμε τις κτηνωδίες των Τούρκων, αλλά αρνούμαστε να μάθουμε, διαβάζοντας τις εξιστορήσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και φιλελλήνων, για το τι συνέβη στην Επανάσταση, για παράδειγμα, κατά την πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς».

Δυστυχώς, έκανε αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι πιο ακραίοι εθνομηδενιστές και υπέρμαχοι της αποδόμησης της Ιστορίας. Ή μάλλον είπε όσα έχει πει ο Βερεμής και ο Τατσόπουλος στην σειρά του ΣΚΑΙ "1821" όπου μιλούσαν για πουλήματα και καπάκια και πονηριές και "μύθους του 1821" ή πως φυλετικά οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

Μόνο που ο Τζήμερος ξαναλέω δεν είναι ο Βερεμής αλλά Αρχηγός κόμματος που πλέον συμβαδίζει με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Ο οποίος θα πρέπει να μας πει πλέον αν συμφωνεί με τον Αρχηγό του...

Το παράπονό του


Παραπονιέται, μάλιστα, διότι δεν διδάσκονται στα σχολεία οι σφαγές και οι λεηλασίες στην Τριπολιτσά. «Διά της αποσιώπησης δεν χτίζεται εθνικό φρόνημα. Χτίζεται εθνικό μύθευμα», συνέχισε, πατώντας στον δρόμο που έχουν χαράξει όλοι όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι τα στοιχεία της παράδοσής μας αποτελούν μύθους που πρέπει να διαλυθούν για να δούμε το φως.

Δείτε την άκαιρη και εντελώς προκλητική ανάρτηση του: 
Y.Γ. Είμαι σαφώς κατά της άποψης να υπερπροβάλλουμε τα μελανά σημεία της επανάστασης για να το "παίξουμε" αντικειμενικοί.

Η άλωση της Τριπολιτσάς έγινε τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης που δεν είχαμε ούτε καν προσωρινή κυβέρνηση. Ο στρατός μας σε όλη την διάρκεια της Επανάστασης ήταν άτακτος (με εξαίρεση την μάχη της Πέτρας που ήταν και η τελευταία). Το οποίο σήμαινε πρακτικά έναν στρατό απείθαρχο και άναρχο που ορισμένες φορές πήγαινε κόντρα και στην ίδια του την κυβέρνηση ή και τον οπλαρχηγό του ακόμα. (Η διαφωνία του Π. Μαυρομιχάλη με τον Κολοκοτρώνη για το προς τα που θα κινηθεί ο Δράμαλης). 

Με άλλα κριτήρια λοιπόν κρίνεις την σφαγή της Χίου και άλλα αυτήν της Τριπολιτσάς. Αν προσπαθήσεις να πεις πως "με αγριότητα συμπεριφέρθηκαν οι Έλληνες στην Τριπολιτσά με αγριότητα απάντησαν οι Τούρκοι στην Χίο" έχεις εξισώσει τα θύματα με τους θύτες και αυτό σε κατατάσσει αυτομάτως σε άλλη κατηγορία από αυτή που θες να κατατάξεις τον εαυτό σου και αυτό είναι καλό να το γνωρίζουμε όσοι ειδικά θα κληθούμε να σε ψηφίσουμε, αφού εμφανίζεσαι ως αρχηγός κόμματος.

Αν είχαν τσίπα, όλοι όσοι αμφισβητούν την καταπίεση των αιώνων και πως αυτή εκφράζεται μόλις δοθεί η ευκαιρία, θα διάβαζαν τους στίχους του Σολωμού που αναφέρεται στην καταπίεση που ώθησε τους επαναστάτες σε αυτήν την αγριότητα της Τριπολιτσάς.

Γράφει ο Σολωμός: (σε άλλη στροφή από αυτή που διαβάζει ο Τσατσόπουλος στο απόσπασμα του βίντεο):

"Ολη μαύρη μυρμηγκιάζει, μαύρη η εντάφια συντροφιά... 
Σαν το ρούχο όπου σκεπάζει τα κρεβάτια τα στερνά...
Τόσοι τόσοι ανταμωμένοι επετιούντο απο τη γη... 
Όσοι ειν' άδικα σφαγμένη από Τούρκικην οργή..."

Θάνο, σε τι διαφέρει η ανάρτηση σου από όσα λέει το εμετικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ; 
Ή μήπως ταυτίζεσαι με αυτό; 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement