Ad Code

Responsive Advertisement

Προς παγκόσμιο όλεθρο; Η Ρωσία σε ευθεία “σύγκρουση” με Ουκρανία -Τουρκία - ΝΑΤΟ - Στήριξη Μπάιντεν προς ΚίεβοΔράση τουρκικών drone στην Α.Ουκρανία φέρνει ρωσική αντίδραση με μετακίνηση ειδικών μονάδων υπό μορφής ασκήσεως στα ουκρανικά σύνορα - Φουντώνουν τα σενάρια σχετικά με μια αναμέτρηση ρωσόφωνων και Ουκρανών στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Οι μονάδες αυτές της Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτηση μαζικών επιθέσεων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, από κοινού με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατά την διάρκεια ειδικών ασκήσεων, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με ITAR-TASS, οι ρωσικές ασκήσεις περιλαμβάνουν 50 ειδικούς σχηματισμούς που αριθμούν 15.000 άτομα.

Αυτές οι δυνάμεις θα υλοποιήσουν επιχειρήσεις αναχαίτισης επιθέσεων κορεσμού από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε συνεργασία με μονάδες αεράμυνας και τις μηχανοκίνητες δυνάμεις πεζικού.

Αδιαπέραστη η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία προκαλεί τρόμο στους Ουκρανούς


Η ρωσική αεροπορική άμυνα στην Κριμαία μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εντοπίσει και να εξουδετερώσει εφόσον απαιτηθεί τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 που προσπαθούν να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα.

Η ουκρανική πλευρά φέρεται να αναγνώρισε το γεγονός ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα τουρκικά Bayraktar TB2 εναντίον των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκαν στην Κριμαία.

Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα εμφανίστηκαν, όταν οι τουρκικά drone πλησίασαν αρκετές φορές τα ρωσικά σύνορα, και εντοπίστηκαν αμέσως από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία ήταν έτοιμα να τα καταρρίψουν σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων του εναέριου χώρου της Κριμαίας.

Επιπλέον, τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα δεν είναι ικανά να πετάξουν σε περιοχή A2AD, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας θα κατέστρεφε εύκολα ένα τέτοιο drone από ασφαλή απόσταση.

Μεταξύ άλλων, Ρώσοι ειδικοί εφιστούν επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι τα τουρκικά Bayraktar TB2 αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστα ενάντια σε ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, αφού τουλάχιστον 12 τουρκικά UAV καταστράφηκαν σε Συρία και Λιβύη.

«Όσο κι αν η Τουρκία επαινεί τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της, είναι εντελώς άχρηστα ενάντια στα ρωσικά όπλα, και που αποδείχθηκε τόσο στην Συρία όσο και στην Λιβύη», τονίζει Ρώσος ειδικός.

Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι παίρνουν σαφέστατα τα μέτρα τους στο ζήτημα της αντιμετωπίσεις ουκρανικών drone, στην Α.Ουκρανία και την Κριμαία.

Μήνυμα υποστήριξης Μπάιντεν προς Κίεβο - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του
Ο Μπάιντεν επανέλαβε «την ακλόνητη στήριξη στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία»

Τη «σταθερή στήριξη» της Ουάσινγκτον στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προειδοποίηση από Κρεμλίνο σε ΝΑΤΟ: «Μείνετε μακριά από την Ουκρανία - Μην έρθετε κοντά στα σύνορά μας»

Ευθεία προειδοποίηση από το Κρεμλίνο στο ΝΑΤΟ: "Οποιαδήποτε μεταφορά δυνάμεων της ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία κοντά στα σύνορά μας, θα απαντηθεί αναλόγως από την Ρωσία", είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμιτρι Πεσκόφ για να προσθέσει:

«Αυτό θα αναγκάσει την Ρωσία να λάβει έκτακτα μέτρα για να προστατέψει την ασφάλειά της»


Η ρωσική αυτή αντίδραση ήρθε λίγο μετά την δήλωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Dmitry Kuleba ότι:

"Η Ουκρανία ελπίζει στην άμεση υποστήριξη των ΗΠΑ στην διαδικασία αποκατοχικοποίησης του Ντονμπάς και της Κριμαίας", μια δήλωση η οποία προκάλεσε οργή στη Μόσχα.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Ρ. Μασόβετς είχε δηλώσει επίσης ότι:

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με την Ουκρανία πρέπει να αυξήσουν την ετοιμότητά τους για μάχη».
Στο μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν σήμερα εδώ και λίγες ώρες την Gorlovka η οποία βρίσκεται στη γραμμή αντιπαράθεσης με την Δημοκρατία του Ντόνετσκ και όλα δείχνουν ότι ο πόλεμος δύσκολα να αποφευχθεί.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement