Ad Code

Responsive Advertisement

Βουλευτής της ΝΔ κάνει και δουλίτσες με Δήμο εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ


Για έφοδο της Ν.Δ. στο «επιτελικό κράτος» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δικηγόρος στο επάγγελμα, συνεχίζει να αμείβειται ως βουλευτής από τον δήμο Βέροιας με 2.500 ευρώ μηναίως.

Η Κουμουνδούρου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και καλεί τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του Βουλευτή του. Από την πλευρά του ο βουλευτής παραδέχεται την έμμισθη σχέση με το δήμο και σημειώνει ότι ως δικηγόρος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του. Αποδίδει μάλιστα τα καταγγελλόμενα σε επιλαχόντα συνυποψήφιό του.

Σημειώνεται ότι χθες κυκλοφόρησε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας pagenews, στο οποίο παρουσιάζονται έγγραφα που, σύμφωνα με το διαδικτυακό μέσο, επιβεβαιώνουν πως ο κ. Τσαβδαρίδης, εκτός από εκλεγμένος βουλευτής Ημαθίας, έχει διοριστεί σε οργανική θέση του δήμου Βέροιας με ΦΕΚ.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρα 56 και 57) έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι πρέπει να παραιτούνται από τις θέσεις του, ενώ τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή που αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του δημοσίου.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα των δήθεν αντικρατιστών και φιλελεύθερων του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται το δημόσιο.

Η έφοδος της ΝΔ στο «επιτελικό κράτος» τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή-διπλοθεσίτη.

Περιμένουμε το ελάχιστο από τον κ. Μητσοτάκη, να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

Η ανάρτηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη:

Μία αντιδικία συνυποψηφίου μου και μη εκλεγέντα Βουλευτή με το πρόσωπό μου που ήδη – εδώ και μήνες – έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής οδού, χρησιμοποιείται εκ νέου από τον αντιπολιτευτικό τύπο ως μέσον για να δυσφημιστώ εγώ και να χτυπηθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξαναζεσταμένο φαί και μάλιστα άνοστο, από αντιπολιτευόμενους μάγειρες, που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν, να διαβάλουν, να προσβάλουν.

Δεν θα παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας. 
Απαντήσεις θα δοθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της κρίσης της, από τον οποιονδήποτε θα βρει το τείχος που η ίδια η Πολιτεία και οι νόμοι της εγγυώνται.

Αφήνοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και στη δική μου περίπτωση, αφοσιώνομαι στο να κάνω και εγώ καθημερινά το δικό μου καθήκον. Να αναδεικνύω και να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου καθώς και να αποτελώ μία γόνιμη φωνή στη Βουλή των Ελλήνων, τιμώντας τους πάνω από 10.600 πολίτες που μου εμπιστεύτηκαν αυτόν τον τόσο κρίσιμο ρόλο σε αυτά τα τόσο κρίσιμα για την πατρίδα μας χρόνια!

Πάντως, και για να μην δημιουργούνται σκόπιμες συγχύσεις από αναληθή δημοσιεύματα, δηλώνω ευθέως ότι δεν έχω διορισθεί σε οργανική θέση του Δήμου Βέροιας, ούτε απολαμβάνω προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Είμαι δικηγόρος του Δήμου με σχέση έμμισθης εντολής. Η εν λόγω σχέση συνιστά σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αμοιβή, και δεν δύναται να συγχέεται ούτε με δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Και τούτο, καθόσον ούτε η δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε η σύμβαση εργασίας δύνανται να έχουν ως αντικείμενο την ανάθεση έμμισθης εντολής σε δικηγόρο.

Συνεπώς δεν υφίσταται στο πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας καθόσον από καμία διάταξη του Συντάγματος δεν απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές και η ανάδειξη ως βουλευτή, δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής.

Εν πάση δε περιπτώσει σε σχέση με την βασιμότητα των αντίθετων ισχυρισμών του συνυποψηφίου μου αποκλειστικώς αρμόδιο να αποφανθεί σχετικώς είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Ας επιδείξει λοιπόν ο καθένας τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη κι ας περιορίσει την διασπορά αναληθών φημών σε σχέση με το πρόσωπό μου.

Λάζαρος Γεωργίου Τσαβδαρίδης
Τα επίμαχα έγγραφα

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement