Ad Code

Responsive Advertisement

Το «ραβασάκι» στην ΕΡΤ να… θαφτεί το «κορωνογεύμα», προκάλεσε ντόμινο αλυσιδωτών αντιδράσεων


Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην ΕΣΗΕΑ προκαλεί το «ραβασάκι» που αναρτήθηκε στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ και καλούσε σε «θάψιμο» των πλάνων από το «κορωνογεύμα» στην Ικαρία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών θα καλέσει για εξηγήσεις τα καθ’ ύλην αρμόδια διευθυντικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης, δηλαδή τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη, και τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών, Γιάννη Τρουπή. Σημειωτέον πως ο Φώτης Καφαράκης διέψευσε, με ανάρτησή του, τα περί λογοκρισίας, υποστηρίζοντας πως «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9». 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΣΗΕΑ θα καλέσει και τον Νίκο Μάνεση, για σχόλιο που έκανε σε πολίτη την ώρα της εκπομπής του. Την ίδια ώρα, για ομολογία εντολών λογοκρισίας έκανε λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, «αυτές τις ασυμβίβαστες για δημοκρατικά πολιτεύματα πρακτικές, που δεν είναι ούτε περιστασιακές ούτε αποτέλεσμα μιας “γκάφας” κάποιων “ζηλωτών”, αλλά κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός του επιτελικού κράτους, που φαντάζεται ότι έτσι θα ευοδωθεί το όνειρο της μεγάλης δεξιάς (ακροδεξιάς, θα λέγαμε εμείς) ιδεολογικής… επέλασης». 

Δείτε επίσης: Καταγγελία – «φωτιά» για λογοκρισία στην ΕΡΤ! Απαντήσεις για το επίμαχο σημείωμα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων έδωσε, πάντως, στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος υποστήριξε πως «κάποιος ανόητος, κακόβουλος, προβοκάτορας το κόλλησε και κάποιος καλοθελητής το έβγαλε φωτογραφία». 

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν κάνει «σοβαρή αντιπολίτευση», καθώς «ζητά από την κυβέρνηση να απολογηθεί για ένα ανώνυμο χαρτί, το οποίο στην πράξη δεν ίσχυσε», επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υφυπουργού, το θέμα της Ικαρίας έπαιξε το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση. 

Περνώντας, μάλιστα, στην αντεπίθεση για τα περί υποκινούμενης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΕΡΤ, ο υφυπουργός ανέφερε πως πρώην διευθυντικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρμόδιο τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάριο Κάτση, να ανταπαντά πως «εμάς, αν είχαμε διορίσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Θανάση Καρτερό, θα μας είχατε κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος». Κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί η κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το επίμαχο «ραβασάκι», με τον Παύλο Πολάκη να μιλά για πρακτικές ΥΕΝΕΔ, επισημαίνοντας πως «το χτύπημα ήταν θανατηφόρο, όσο και να προσπαθήσατε να κρύψετε το τραπέζωμα». 

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛ.) υποστήριξε πως «το σκονάκι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι υπήρξε, κι αυτό προκύπτει από τον τρόπο που παρουσίασε η ΕΡΤ το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία», ενώ για «άθλια προσπάθεια λογοκρισίας» μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ. 

 Όσο για τον Κωνσταντίνο Χήτα από την Ελληνική Λύση ανέφερε ότι τα non papers είναι αλήθεια στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα εκ μέρους του ΜέΡΑ25 κατήγγειλε «πλήρη χειραγώγηση της ΕΡΤ, που μετατρέπεται σε κυβερνητικό υποχείριο».

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement