Ad Code

Responsive Advertisement

Εύγε! Η Βουλή «υιοθετεί» τα τρία ανήλικα παιδιά του αδικοχαμένου πυροσβέστη στον Εβρο


Τα τρία ανήλικα παιδιά του αδικοχαμένου αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του στον Εβρο, «υιοθετεί» -μέσω οικονομικής στήριξης– η Βουλή έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. 

Με αυτόν τον τρόπο το Κοινοβούλιο δηλώνει την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην οικογένεια του 46χρονου από τον Εβρο, ο οποίος έπεσε την περασμένη Δευτέρα εν ώρα καθήκοντος στην περιοχή του Απαλού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού παιδιών και εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο που πλημμύρισε.

Η «υιοθεσία» της Βουλής αφορά την παροχή οικονομικής βοήθειας στην οικογένεια καθ’ έτος έως τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας των παιδιών, εφόσον σπουδάσουν σε κάποιο ίδρυμα. Σημειωτέον ότι η Βουλή και ειδικότερα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τήρησε την Τρίτη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πυροσβέστη, ενώ νωρίτερα σύσσωμη η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία της χώρας εξήρε τη θυσία του, εκφράζοντας όχι μόνο τα ειλικρινή συλλυπητήριά της αλλά και τη βαθιά ευγνωμοσύνη της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλή προχωρά σε αντίστοιχες κινήσεις υψηλού συμβολισμού, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει «υιοθετήσει» και τα παιδιά του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, του «ήρωα του Αιγαίου», που «έφυγε» τον Οκτώβριο του 2018, σε ηλικία μόλις 44 ετών. Ακόμα, το Κοινοβούλιο στηρίζει και την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του πιλότου του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου την άνοιξη του 2018, βυθίζοντας τη χώρα σε θλίψη.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement