Ad Code

Responsive Advertisement

Μια Εικονική και μια παραγματική περιήγηση στους Δελφούς


Πώς θα σας φαινόταν ένας περίπατος στους Δελφούς του 5ου αιώνα π.Χ.; Δεν θα ήταν εξαιρετική ιδέα να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από την Κασταλία Πηγή, να περάσετε δίπλα από τον επιβλητικό Ταύρο των Κερκυραίων, πολυάριθμους Θησαυρούς και την Σφίγγα των Ναξίων, και να καταλήξετε στο Ιερό του Απόλλωνα, τον Ηνίοχο και το Θέατρο; 


Και όλα αυτά στην εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου, με τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους, των Δελφών να περιδιαβαίνουν, να προσεύχονται και να δραστηριοποιούνται γύρω σας. 

Στο παρόν βίντεο, παρουσιάζονται ο Ναός του Απόλλωνα, ο Ηνίοχος, το Αρχαίο Θέατρο και μια σειρά από άλλα μνημεία. 

Η παρουσίαση γίνεται με τη βοήθεια του δημοφιλούς παιχνιδιού Assassin’s Creed Odyssey (και του mode Discovery Tour, Ancient Greece) της Ubisoft. 

Το βίντεο είναι εναρμονισμένο με τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου. 

Για να δείτε αντίστοιχα βίντεο για την Ακρόπολη, επιλέξτε τους ακόλουθους συνδέσμους: https://youtu.be/Uaw39jiTo6E​ (Ακρόπολη Ι) και https://youtu.be/iwAshPwvwHc​ (Ακρόπολη ΙΙ) Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για Βυζαντινή ιστορία, δείτε το αντίστοιχο βίντεο για την Αγία Σοφία (ύλη της Ιστορίας της Β΄ Γυμνασίου) στον σύνδεσμο: https://youtu.be/yWEsY2K-DJ8​ Το παρόν βίντεο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση και διατίθεται δωρεάν. 

Με σεβασμό όλων των πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας Ubisoft που δημιούργησε το παιχνίδι. 

Βιβλιογραφία: • Κατσουλάκος Θ., Κοκκορού-Αλευρά, Σκουλάτος Β. Αρχαία Ιστορία. • Πέτσας, Φ. Μ., 2008, Δελφοί, Τα Μνημεία και το Μουσείο. • Ξενάγηση στους Δελφούς από Terrabook, https://greece.terrabook.com/el/phoci...​ • Δελφοί, Βικιπαίδεια, https://el.wikipedia.org/wiki/Δελφοί​ • Ιστότοπος για τους Δελφούς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155....

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement