Ad Code

Responsive Advertisement

Προκλητική απολογία του Άδωνη για τις προσβολές τον κόσμο της εστίασης!



Η περίπτωση του καθολικά αποτυχημένου στον τομέα ευθύνης του υπουργού άνευ αρμοδιοτήτων Άδωνη Γεωργιάδη αρχίζει πλέον να προξενεί στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση προβλήματα δυσανάλογα με την πολιτική αποτελεσματικότητά του.

Ακόμα και οι φανατικότεροι κυβερνητικοί υποστηρικτές αντιλαμβάνονται ότι η συμπεριφορά του έχει καταστεί ανεξέλεγκτη και βλάπτει καταφανώς τη συντηρητική παράταξη, η οποία παρακολουθεί αμήχανη τα καθημερινά καμώματα ενός ανερμάτιστου πολιτικού, που δεν διστάζει να υποστηρίζει τις πιο ακραίες απόψεις, προκειμένου να διατηρείται στον αφρό της επικαιρότητας.

Υπέθεσαν ορισμένοι νουνεχείς στο Μαξίμου ότι μετά τις προχθεσινές προκλητικές δηλώσεις του, με τις οποίες πρόσβαλε συλλήβδην τον φίλεργο κόσμο της εστίασης στη χώρα, χαρακτηρίζοντας την κραυγή αγωνίας που εκπέμπει «κακό συνδικαλισμό», ότι «θα καθόταν λίγο στην άκρη», συνειδητοποιώντας το μέγεθος της ύβρεως. 

Μάταια… 

Ο υπουργός της «αναπτυξιακής μπουλντόζας», που μαρσάρει μόνο στη θολή φαντασία του, επανήλθε χθες δριμύτερος και αμετανόητος, για να εξαπολύσει νέες προσβολές. Σε μια αναιδή προσπάθεια να ανασκευάσει την αρχική του ειρωνική πρόκληση, ότι όποιος εστιάτορας έχει πρόβλημα επιβίωσης δύναται να του παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησης, υποστήριξε θρασύτατα και χωρίς ίχνος μεταμέλειας και ντροπής ότι επρόκειτο για μια δήλωση «λεκτικής υπερβολής» απέναντι σε μια «συνδικαλιστική υπερβολή». Και τούτο γιατί την προσεχή Τετάρτη οι εκπρόσωποι του κλάδου, σε μια συμβολική διαμαρτυρία, προγραμματίζουν να καταθέσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στο κατώφλι του Μαξίμου.
Δυσαρέσκεια

Εχοντας εισπράξει προφανώς τη δυσαρέσκεια της πρωθυπουργικής ομάδας μετά τις ακραία επιθετικές δηλώσεις της περασμένης Δευτέρας, ένας σκηνοθετικά πτοημένος Γεωργιάδης εμφανίστηκε χθες (στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη) για να υποστηρίξει με πολιτικάντικη ευελιξία ότι… είναι φίλος του κλάδου και μεριμνά για τον χειμαζόμενο κόσμο της εστίασης!

«Είμαι συνεργάσιμος» είπε απολογητικά, σπεύδοντας να προσθέσει με τη γνωστή ανεπιτήδευτη σεμνότητά του ότι στην αγορά «όλοι τον ευχαριστούν», γιατί συχνά αλλάζει τις αποφάσεις του έπειτα από συναντήσεις με εκπροσώπους μαζικών φορέων, και να αναγνωρίσει με χαμηλό βλέμμα μετανοούσης Μαγδαληνής ότι «έχουν δίκιο» όσοι διαμαρτύρονται… Στο ίδιο μήκος και δείχνοντας ότι μάλλον έχει ξεφύγει από τα γήινα, πρόσθεσε την αφεντιά του μεταξύ εκείνων των μεγάλου βεληνεκούς ηγετών που «αντιμετωπίζουν μια παγκόσμια συμφορά», δικαιολογούμενος ότι είναι «πολύ δύσκολες οι καταστάσεις» και ότι το κράτος «έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του»…

Η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης απέφυγε να ζητήσει μια θαρραλέα συγγνώμη από τον κόσμο που βάναυσα και με ιταμό τρόπο προσέβαλε, χωρίς επίσης να βρει μια παρήγορη κουβέντα για πραγματική ενίσχυση όλων αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται μπροστά σε βιοτικά αδιέξοδα. Λογικό, θα πει κανείς, αφού ο ίδιος τα προβλήματά του τα έχει λυμένα. Οταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θα μπορούσε να ζήσει την οικογένειά του με 534 ευρώ, το ποσό που παίρνουν όσοι είναι σε αναστολή εργασίας, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει…

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement