Type Here to Get Search Results !

«Σκοτωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για το κουμάντο: Απειλές, βρισιές, μηχανορραφίες και καταγεγραμμένες συνομιλίες στο φως


Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία και την κοινωνία λίγο πριν από την καταστροφή από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία, και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κλείσει τις πόρτες για να μην ακούγονται οι φωνές από τον «σκοτωμό» για το ποιος θα επικρατήσει στους ορόφους της Κουμουνδούρου. 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ημέρα που έχασε τις εκλογές, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "δημοκρατία", εκτός ίσως από τις προσπάθειες που κάνουν ορισμένοι να μη γίνονται βούκινο καθημερινά από τις μάχες για την κυριαρχία. Μάχες οι οποίες διεξάγονται σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και των νομαρχιακών εκλογών. 

Το «Game of Τhrones» των τάσεων, των παρεών, των παλιών, των νέων, του 3%, του 32%, των συνιστωσών, των «53», των προεδρικών και όλων των υπολοίπων καλά κρατεί και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την τηλεοπτική σειρά: Συντροφικά μαχαιρώματα, απειλές, βρισιές, συμπεριφορές που φτάνουν να χαρακτηριστούν «μέθοδοι νταβατζήδων» συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στον δρόμο προς τις νομαρχιακές εκλογές.

Δεν είναι υπερβολικοί αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Υπάρχουν καταγγελίες και καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «δημοκρατία» και δείχνουν το μέγεθος της κρίσης και το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Οι καταγγελίες γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο σε μια νομαρχιακή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Εύοσμο, τη Φθιώτιδα. Μερικές μόνο από τις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, θεμιτά κι αθέμιτα, για την επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά με απώτερο σκοπό τις θέσεις στην επόμενη Βουλή και την επιρροή στο κόμμα την επόμενη ημέρα.

Να εξηγήσουμε γιατί και πώς γίνονται οι μάχες για τις νομαρχιακές. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι, αν μία οργάνωση έχει πάνω από 150 μέλη, πρέπει να σπάσει στα δύο. Εγγράφουν λοιπόν μαζικά μέλη, τα οποία, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι και «περαστικοί» από το πεζοδρόμιο, ώστε να ξεπεραστεί ο αριθμός 150. Δημιουργούνται δύο οργανώσεις, με τη δεύτερη οργάνωση να μην είναι όπως οι παλιές κλασικές οργανώσεις του κόμματος, πριν από την εκλογική έκρηξη από το 3% στο 32%, αλλά ελεγχόμενος μηχανισμός του κάθε τοπικού πολιτευτή. Αυτή είναι και η ουσία της ιστορίας: Ποιοι θα είναι αυτοί οι πολιτευτές που θα ισχυροποιηθούν, ελέγχοντας τις νομαρχιακές οργανώσεις, οι οποίες θα κάνουν τις προτάσεις και για τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μέλος νομαρχιακής από την Αττική, ο αριθμός των μελών που εμπλουτίζουν τις οργανώσεις δεν είναι πραγματικός: «Ο αριθμός αυτός όμως είναι πλασματικός. Στη δική μας οργάνωση, που φαίνεται να έχει 374 μέλη, τα ενεργά είναι 20-25, στις συνελεύσεις μετέχουν 40-50, το Σ.Κ. ψήφισαν 171 και εξέλεξαν 84 για τη νομαρχιακή συνέλευση. Οπως καταλαβαίνεις, τους 30 απ’ αυτούς τους μαζέψαμε από τον δρόμο και ούτε που ξέρουμε ποιοι είναι».

Σε άλλη νομαρχιακή, στη Φθιώτιδα αυτή τη φορά, η αντιπαράθεση έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια της νομιμότητας. Σε μηνύματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», στελέχη οργανώσεων και περιφερειακός σύμβουλος μηχανορραφούν για τις εκλογές. Στα μηνύματά τους στοχοποιούν κυρίως τους πρώην βουλευτές του νομού Καραναστάση, Μιχελή, όμως το μένος τους συγκεντρώνει κυρίως ο (δυναμικός επικοινωνιακά) Δημήτρης Βέττας. Θαυμάστε ορισμένα από αυτά που γράφουν: «Αν θέλουν οι υπόλοιποι, ας συστρατευθούν μαζί μας! Αν όχι και πάνε απέναντι, ξέρουν τι τους περιμένει».

Σε άλλη συζήτηση ακούστηκαν τα εξης: «Όποιος πάει απέναντι ξερει τι θα πάθει;». Έχει και συνέχεια: «Πρέπει να γίνουμε μπετόν τώρα, κανένας σταυρός χαμένος. Ούτε χάρες σε κανέναν βουλευτή».

Μάλιστα τα πρόσωπα που προσπαθούν να εξοντώσουν τα κατονομάζουν με παρατσούκλια – κωδικά ονόματα για να μην «καρφωθούν». Στις συνομιλίες τους εξαπολύουν και σοβαρότατες κατηγορίες με σκοπό αυτές να διαδωθούν στα πηγαδάκια. «Αυτός δεν είναι άμοιρος διαπλοκής. Και μάλιστα διαπλοκής με δεξιά μεγαλοστελέχη. Απλά επιμένει να φέρει μερικούς δικούς του, μπας και γίνει έτοιμος ο Σύριζα Π.Σ. να ξανακυβερνήσει» ανέφεραν για έναν από τους «στόχους»…

Στα… χαρακώματα όλες οι τάσεις

Και οι μάχες δεν τελειώνουν εδώ, γιατί το παιχνίδι για την επικράτηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις τάσεις να βρίσκονται στα… χαρακώματα. Οι αντίπαλοι γνωστοί. Η «ομπρέλα», που δεν προχωράει, διότι οι μεν 53 έχουν ιδεολογικό πρόσημο, συγκεκριμένα στελέχη και οργάνωση, οι δε Παπαδημουλικοί έχουν πλήθος «παραγόντων», ο καθένας των οποίων έχει προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγική. Αυτή η καρκινοβατούσα συμμαχία συγκροτήθηκε για να αντιμετωπίσουν την επίθεση προς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από κάποιους πασοκογενείς και προεδρικούς, μεταξύ των οποίων οι Σπίρτζης και Παππάς.

Η τακτική είναι να γράφουν μαζικά μέλη σε κοινό mail (10, 20 ή και 30 ονόματα) στο παρά πέντε πριν από τις εκλογές, παραβιάζοντας και το καταστατικό, ενώ τα μαζικά εγγεγραμμένα μέλη δεν πληρώνουν ούτε 5 ευρώ, κάτι που κάνει να αγανακτούν τα παλιά, τα οποία επωμίζονται όλα τα έξοδα, από συντήρηση γραφείων έως τα στιλό και τους φακέλους των εκλογών. Ο τρόπος δράσης έχει απογοητεύσει τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είτε εγκαταλείπουν είτε πεισμώνουν και επιτίθενται αγρίως. Και μέσα σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αγνοείται η… αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad