Ad Code

Responsive Advertisement

Μπάϊντεν ή Καμάλα Χάρις; Ποιος θα κυβερνάει τις ΗΠΑ; Κανένας από τους δυο...


Τελικά, ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ; Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες -τουλάχιστον θεωρητικά- γύρισαν σελίδα με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία, στην πραγματικότητα επέστρεψαν στο βαθύτερο συστημικό παρελθόν τους. 

Για να μην σας κουράζουμε, ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ, αγκαλιά με όλη την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος... Αυτός θα δίνει τις κατευθύνσεις...

Ο Αλεξάντερ Σόρος με την Κάμαλα Χάρις

Μαζί τους, βέβαια, επιστρέφουν και οι «παλιοί» πρωταγωνιστές, οι άνθρωποι που, σαν φαντάσματα, πάντα κινούσαν τα νήματα στο πολιτικό και το οικονομικό παρασκήνιο, ανάβοντας τελικά τη σπίθα για την πρόκληση κοινωνικών αναταραχών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


Από αυτούς δεν θα μπορούσε να λείπει ο «γκραν μετρ» της παγκόσμιας διαπλοκής Γκιόργκι Σβαρτς, γνωστός ως Τζορτζ Σόρος! Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τα αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου, την κερδοσκοπία εις βάρος χωρών που κατέρρεαν, τις «χρωματιστές» επαναστάσεις που στόχο είχαν πάντα τη διάλυση της ψυχής των κρατών-εθνών.

Ο δισεκατομμυριούχος, που κατά τα άλλα δηλώνει φιλάνθρωπος, έχει φτάσει πια τα 91 έτη, οπότε, σύμφωνα με κάποιους, έχει έρθει η ώρα να «συστήσει» στον κόσμο τον απόγονό του, τον Αλεξάντερ Σόρος, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Αφορμή για να ξεσπάσει -σε αυτή τη χρονική συγκυρία ξανά- συζήτηση για τον Σόρος στάθηκε μια δήλωση του γιου λίγο αφότου ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η Κάμαλα Χάρις θα είναι η αντιπρόεδρός του.

…με τη Μαντλίν Ολμπράιτ

Σχολιάζοντας μια φωτογραφία που τράβηξαν μαζί Κάμαλα και Αλεξάντερ πριν από την ανακοίνωση Μπάιντεν, ο γιος του επιχειρηματία ανέφερε: «Αυτή ήταν η στιγμή που αποφάσισα πως αυτή (σ.σ.: η Χάρις) θα είναι η επιλογή. Το είπα στον πατέρα μου και συμφώνησε. Τα υπόλοιπα ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία».

Κι αυτή δεν είναι η μόνη επαφή του υιού Σόρος με την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Ο γόνος έχει επίσης πλήθος φωτογραφιών με σημαντικά και λιγότερο προβεβλημένα στελέχη των Δημοκρατικών, στις οποίες απεικονίζεται εύγλωττα η καλή μεταξύ τους σχέση. Ιδιαίτερη οικειότητα δείχνει να έχει με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, με διάφορους κυβερνήτες, με ηθοποιούς που πολέμησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

…με τον Μπαράκ Ομπάμα

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η σχέση του με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία, μάλιστα, κατά τη θητεία της είχε κατηγορηθεί ότι εξόφθαλμα στήριζε τον Σόρος και τα ιδρύματά του.

Τέλος, επειδή -όπως και ο πατέρας του- δεν έχει σκοπό να αφήσει χώρα στα εσωτερικά της οποίας να μην αναμειχθεί, ο Αλεξάντερ Σόρος έχει φροντίσει να χτίσει μια καλή σχέση και με τους γείτονές μας Χασίμ Θάτσι και Ζόραν Ζάεφ.

…και με τον μπαμπά Τζορτζ Σόρος

dimokratianews.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement