Ad Code

Responsive Advertisement

Ιράν: Δέκα χρόνια φυλάκιση για 19χρονη που επεξεργάζονταν τις φωτογραφίες της στο Instagram!


Μια Ιρανή νεαρή που χρησιμοποίησε μακιγιάζ και επεξεργαζόταν τις φωτό της στο Instagram για να μετατρέψει το πρόσωπό της στην περσόνα «Ζόμπι Αντζελίνα Τζολί» καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση(!) ένα χρόνο μετά τη σύλληψή της για τις δραστηριότητες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η 19χρονη Σαχάρ Ταμπάρ, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι η Fatemeh Khishvand, είχε περίπου 500.000 ακόλουθους στο Instagram, αφότου άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες του αλλοιωμένου προσώπου της.

Ο δικηγόρος της Ταμπάρ επιβεβαίωσε ότι η πελάτις του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε η Daily Mail. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διαφθορά νεολαίας και ασέβεια στην Ισλαμική Δημοκρατία», σύμφωνα με τον Guardian. Κατηγορήθηκε επίσης για βλασφημία και υποκίνηση βίας όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2019 μαζί με τρεις άλλους Ιρανούς influencers του Instagram, ωστόσο απαλλάχθηκε από αυτές τις κατηγορίες.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση δημοσίευσε την ομολογία της στα τέλη Οκτωβρίου του 2019. Οι δικηγόροι της προσπάθησαν να την απελευθερώσουν τον Απρίλιο αφότου κόλλησε κορωνοϊό στη φυλακή. Ο λογαριασμός της στο Instagram απενεργοποιήθηκε.

«Το αστείο της την έφτασε στη φυλακή», έγραψε η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ. «Η μητέρα της κλαίει κάθε μέρα για να απαλλάξει την αθώα κόρη της». Τα ιατρικά αρχεία έδειξαν ότι είχε ψυχική ασθένεια, με ιστορικό επισκέψεων σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, καθιστώντας την μακρά ποινή της λιγότερο κατανοητή, ανέφερε ο Guardian.

Η Αλινετζάντ απηύθυνε έκκληση ακόμη και στην Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας από τη διάσημη ηθοποιό και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βοηθήσει την Ταμπάρ. «Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ιστορία βασανισμού των γυναικών. Πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε αυτό το απαρτχάιντ των φύλων» επισήμανε.

I call on Angelina Jolie to help an Iranian 19-year-old girl who received 10 years prison sentence for using makeup & Photoshop to turn herself into Angelina.
Islamic Republic has a history of tormenting women. We need to be united against this gender apartheid pic.twitter.com/Z5Y8yMsY76

— Masih Alinejad 🏳️ (@AlinejadMasih) December 11, 2020

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement