Ad Code

Responsive Advertisement

Τέσσερις συμβουλές πριν φύγετε για διακοπές


Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν για πολλούς και πλησιάζουν για ακόμα περισσότερους, η πλειοψηφία θα ταξιδέψει με αυτοκίνητο προς τον προορισμό χαλάρωσης.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε… αρνητικό ξεκίνημα στις διακοπές σας, όπως η κίνηση, οι δρόμοι με πολλά διόδια και φυσικά τα πρόστιμα που θα επιφέρουν τυχόν ατασθαλίες.

Αφού εμείς επισημάνουμε πως πρέπει να τηρείτε όρια ταχύτητας, να φοράτε πάντα ζώνη και κράνος και να είστε σε συνεχή εγρήγορση όσο βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, ακολουθούν και τέσσερις συμβουλές που προέρχονται από τον ‘οδηγό διακοπών’ της Goodyear και θα σας επιτρέψουν να έχετε ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι!

Αποφύγετε τα πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα

Η οδήγηση προς ή από τις διακοπές σας μπορεί να θέλετε να πραγματοποιηθεί κατά τα Σαββατοκύριακα 3η -5ης και 10ης -12ης Αυγούστου, αλλά δυστυχώς δεν θα είστε οι μόνοι. Αν σας το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας, να προγραμματίσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, γιατί έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο. Αλλά όποτε και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, μην ξεχνάτε να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 2 ώρες. Το διάλειμμα αυτό θα σας επιτρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας και τα παιδιά σας να απελευθερώσουν την ασυγκράτητη ενέργειά τους.

Αποφύγετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Αν πάλι δεν μπορείτε να επιλέξετε την ημέρα που θα ταξιδέψετε, ίσως θέλετε να παρακάμψετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους λόγω πιθανότητας εμπλοκής. Αν απαλλαχθείτε κι από την πίεση χρόνου, τότε θα απολαύσετε τις ομορφιές της χώρα μας, σε ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Διαβάστε τα νέα

Οι οδικοί κανονισμοί αλλάζουν από καιρό σε καιρό, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα νέα δεδομένα που αφορούν όλους τους οδηγούς. Και φυσικά, θα μπορείτε να είστε ενήμερα τόσο για τις καιρικές συνθήκες όσο και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αφορούν στη διαδρομή που σκοπεύετε να ακολουθήσετε.

Τηρείτε αποστάσεις

Εάν οδηγείτε με 120 χλμ./ώρα, πρέπει να οδηγείτε τουλάχιστον 60 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σας. Σε ομίχλη ή υγρό οδόστρωμα, αυξήστε ακόμη περισσότερο την απόστασή σας και θυμηθείτε να ανάψετε τους προβολείς σας για λόγους ασφαλείας.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement