Με ποιο θράσος το ΚΚΕ γιορτάζει την Απελευθέρωση του ‘44 και υμνεί τον ένοπλο αγώνα που ξεκίνησε για να ανατρέψει το αστικό δημοκρατικό πολίτευμα της ελεύθερης πλέον Ελλάδας;
Με το θράσος που του έδωσαν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης που τιμούν τους αγώνες του και τα εγκληματά του.
Ο Κουτσούμπας αναφέρεται στο πραξικόπημα του Δεκέμβρη του ‘44 ως μεγαλειώδη αγώνα.
Είπε κι άλλες εμφυλιακές ανακρίβειες και κάλεσε τον λαό του να συνεχίσει τον αγώνα κατά των δυνάμεων ιμπεριαλιστικής κατοχής, κατά του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ που δολοφονεί τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Υεμένης.
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την σημαία της Παλαιστίνης στο Καλλιμάρμαρο κι όσοι προβάλλουμε την εγκληματική δράση του ΚΚΕ είμαστε ακροδεξιοί, γραφικοί ή μισάνθρωποι.
«Αναφέρθηκε σε όλη την δράση του ΚΚΕ την περίοδο από την έναρξη του πολέμου, όπου «από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να δώσει κατεύθυνση στην πάλη του λαού ενάντια στην ξένη εισβολή, με τα τρία γράμματα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής σ. Νίκου Ζαχαριάδη» και στη συνέχεια στην περίοδο της Κατοχής όπου «το ΚΚΕ πέτυχε πραγματικούς άθλους: Να ανασυγκροτήσει τις Οργανώσεις του, να πρωταγωνιστήσει στο μαζικό πολιτικό και ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εργατικής Αλληλεγγύης, της ΟΠΛΑ και των λαογέννητων θεσμών στην Ελεύθερη Ελλάδα».
«Οι σημερινές γενιές κομμουνιστών, ειδικά τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή, καμαρώνουμε με το δίκιο μας, γεμάτοι περηφάνια, που, όταν τα αστικά κόμματα και οι ηγέτες τους είτε έφευγαν στο εξωτερικό, είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε περίμεναν παθητικά τις εξελίξεις, το Κόμμα μας ριχνόταν στον αγώνα δίνοντας μια τιτάνια μάχη για να σωθεί ο λαός, οι πόλεις και τα χωριά, οι στρατηγικές υποδομές της χώρας» τόνισε.
Μιλώντας για τον «μεγαλειώδη αγώνα τον Δεκέμβρη του ’44 και τον τρίχρονο ένοπλο λαϊκό αγώνα του ΔΣΕ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μπροστά στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση», το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα επέλεξαν το δεύτερο δρόμο. Έτσι σώθηκε η τιμή του λαού και του ΚΚΕ, έμεινε παρακαταθήκη και κληρονομιά που βοήθησε να κρατηθεί το Κόμμα όρθιο και να περάσει κάθε δοκιμασία στις δύσκολες δεκαετίες που ακολούθησαν».
ΥΓ. Οι αφίσες από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν έχουν κατέβει από τον Σεπτέμβριο ακόμα στην πόλη. Περιμένουμε να τις αντικαταστήσουν με τη γιορτή 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ΕΑΜ...
0 Σχόλια