Ad Code

Responsive Advertisement

Οικογένεια πρωταθλήτριας ΑμεΑ στον δρόμο


Αλληλέγγυοι, γείτονες, φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν δύο φορές έξω από το σπίτι για να την υπερασπιστούν


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η έξωση της οικογένειας της πρωταθλήτριας ΑμεΑ και εκπροσώπου μας στην Εθνική ομάδα στο άθλημα μπότσια, Διονυσίας Τσακίρη, από το σπίτι της στην Ελευσίνα. 

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην οδό Ιατρού Παπαγιάννη 25, έξω από το σπίτι της τετραμελούς οικογένειας που το έχασε σε πλειστηριασμό όχι για δάνειο, αλλά για χρέη του ελεύθερου επαγγελματία πατέρα της πρωταθλήτριας και πρόστιμα από την Εφορία, που διογκώθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Την περασμένη Κυριακή έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στην οικογένεια να φύγει από το διαμέρισμα και αναμένεται να πάνε δικαστικός επιμελητής και αστυνομικοί για να τη διώξουν. Αλληλέγγυοι, γείτονες, φίλοι και συγγενείς της οικογένειας συγκεντρώθηκαν χθες αλλά και την περασμένη Δευτέρα έξω από το σπίτι για να την υπερασπιστούν.

«Τη Δευτέρα έπρεπε να παραδοθεί το σπίτι. Τα “κοράκια’’ εμφανίστηκαν, αλλά όταν είδαν την πολυκοσμία που υπήρχε στη γειτονιά δεν κατέβηκαν. Ηρθαν, είδαν και έφυγαν, γιατί δεκάδες κόσμου από τα σωματεία αλλά και από τη γειτονιά κατέβηκαν να υπερασπιστούν το σπίτι, γιατί έχουμε ορκιστεί πως θα υπερασπιστούμε όσο πάει, σαν να είναι σπίτι όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος Επαγγελματιών Ελευσίνας Βαγγέλης Γκίνης. Η οικογένεια προσπαθεί με τη νομική διαδικασία της ανακοπής να σώσει το σπίτι της, αλλά οι νόμοι φαίνεται πως ευνοούν τα funds. «Eχουμε πληροφορηθεί ότι έχει γίνει ήδη η διαδικασία της αποκοπής. Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι υπέρ καμίας οικογένειας η οποία απειλείται με έξωση ή πλειστηριασμό. Οι νόμοι είναι εδώ για να βοηθήσουν τα funds και να πάρουν τα σπίτια του λαού» επισημαίνει ο κ. Γκίνης.

Εθνική ομάδα

Εμφανώς συγκινημένη, η Μαρία Τσακίρη, αδελφή της αθλήτριας, ανέφερε: «Η αδελφή μου πάει και παίζει αγώνες και προσπαθεί για το καλύτερο. Κουβαλάει τη σημαία μαζί της. Είναι τεράστια η συμπαράσταση του κόσμου και τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας που είναι δίπλα μας και αγωνίζονται για εμάς, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το σπίτι μας».

Στην υπόθεση παρενέβη και ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος δήλωσε: «Από τη μια, μεγάλα λόγια για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ακόμη μεγαλύτερα για τους αθλητές ΑμεΑ, και από την άλλη, πετάμε έξω από το σπίτι της μια διακεκριμένη αθλήτρια που έχει τιμήσει αρκετές φορές τα χρώματα της χώρας της στο αγώνισμά της. Ωραία. Ποιος θα πάει την επόμενη φορά στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες; Τι θα ευχηθεί σε μια άστεγη κοπέλα; Αντί να στηρίζουμε τους αθλητές μας, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ, τους βάζουμε κι εμπόδια. Εδώ και τώρα να σταματήσει η έξωση της Διονυσίας και της οικογένειάς της στην Ελευσίνα» ανέφερε ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου.

Στην έξωση της αθλήτριας ΑμεΑ αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας πως «το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους». «Η μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Ελευσίνας, η πρωτόγνωρη και συγκινητική αλληλεγγύη που εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες μπορεί να κουρελιάσει το απαράδεκτο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχτισαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία, μετατρέποντάς την από βασικό αυτονόητο δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα» παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement