Ad Code

Responsive Advertisement

Οι πύλες της Κολάσεως άνοιξαν για την Γαλλία μετά την ανίερη συμμαχία Μακρόν - Μελανσόν


Όλα δείχνουν ήττα της Δεξιάς στην Γαλλία – Πρωτιά της Ακροαριστεράς με στήριξη του Μακρόν.


Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που ορίζεται στις 289 έδρες.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις φαίνεται ότι το εκλογικό πραξικόπημα, της παραίτησης κάθε τρίτου Βουλευτή ώστε να καταψηφιστούν οι βουλευτές της Λεπέν στις 517 μονοεδρικές της Γαλλίας, θα γυρίσει μπούμεραγκ στον Μακρόν που - θυμίζω - τελεί Πρόεδρος της Γαλλίας έως το 2027!

Ο Μακρόν, προφανώς, δεν ήθελε να βρεθεί στην αμήχανη θέση να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον 28χρονο επικεφαλής της ακροδεξιάς, Ζορντάν Μπαρντελά, όμως το ίδιο ακριβώς αισθάνεται και για τον 72χρονο επικεφαλής της ακροαριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Το έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε από νωρίς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

«Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η Ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εαν διαβάσει κάποιος τις θέσεις του Μελανσόν, θα καταλάβει πως η κηδεμονία του Μακρόν θα είναι επώδυνη, ακριβώς όπως επώδυνη θα είναι η περίοδος ακυβερνησίας που έρχεται για την Γαλλία...!

Έχω την αίσθηση πως η παραίτηση Μακρόν δεν είναι πολύ μακριά...
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement