Ad Code

Responsive Advertisement

Τρομοκρατική επίθεση σε εξέλιξη στο ρωσικό Νταγκεστάν: Επτά αστυνομικοί νεκροί


Έvοπλοι άνοιξαν πυρ σε μια συναγωγή στο Ντέρμπεντ, τόπος εβραϊκής κοινότητας στην περιοχή Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου, και ένας αστυνομικός σκoτώθηκε, ανέφεραν πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών.


Οι πρώτες αναφορές από τη Ρωσία κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ανθρώπους vεκρούς, πιθανότατα αστυνομικούς καθώς επίσης και 9 τραυματiες.

Βίντεο από το σημείο δείχνουν τη συναγωγή να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμώv ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε Ορθόδοξη Εκκλησία, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας ιερέας έxασε τη ζωή του με φρικιαστικό τρόπο καθώς φέρεται να τον αποκεφάλισαν.

Δείτε παρακάτω βίντεο που δημοσιεύθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X:

Αυτόπτες μάρτυρες της επiθεσης ανέφεραν σε ρωσικά ΜΜΕ ότι ακούστηκε ένας άνδρας να φωνάζει «Αλαχού Άκμπαρ» και αμέσως μετά από ένα αυτοκίνητο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η ομάδα των τρομoκρατών αποτελείται από τουλάχιστον 10 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν από άνδρες των ειδικών ρωσικών δυνάμεων.

Πυρά ακούγονται και στη Μαχατσκαλά


Πυροβολισμοί ακούγονται και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά. Δύο από τους δράστες σκoτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι μια Ορθόδοξη Εκκλησία στην ίδια περιοχή δέχτηκε επiθεση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement