Ad Code

Responsive Advertisement

Elon Musk> Αν ένας πρώην Πρόεδρος καταδικάζεται για ένα τόσο ασήμαντο θέμα, με πολιτικά κίνητρα, τότε οποιοσδήποτε κινδυνεύει να έχει παρόμοια μοίρα

 


Η καταδίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump την Πέμπτη για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων δεν έχει αποθαρρύνει τους υψηλού προφίλ υποστηρικτές στον κόσμο των επιχειρήσεων –μερικοί από τους οποίους εμφανίζεται πλέον πιο ενεργοποιημένοι μετά την ιστορική ετυμηγορία. 

Οι ένορκοι της Νέας Υόρκης έκριναν ένοχο τον Trump και για τις 34 κατηγορίες που αφορούσαν παραποίηση στοιχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην Stormy Daniels.

Σε μια ανάρτηση του την Πέμπτη στο X, ο επιχειρηματίας Shaun Maguire εξέφρασε την υποστήριξή του στον Trump, λέγοντας ότι «η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία», καθώς ανακοίνωσε μια δωρεά 300.000 δολαρίων στον -ανεπισήμως ακόμα- Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο. «Κατάλαβα ότι όλο αυτό είναι μέρος του γιατί τον υποστηρίζω», έγραψε ο Maguire, συνεργάτης της Sequoia Capital, στο X σχετικά με την υπόθεση καταδίκης του Trump. «Πιστεύω ότι το δικαστικό μας σύστημα εργαλειοποιείται εναντίον του».

Όμως, δεν είναι ο μόνος διακεκριμένος επιχειρηματίας που αντέδρασε.

Ο επενδυτής τεχνολογίας David Sacks, για τον οποίο το Bloomberg ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για τη διεξαγωγή έρανου για την εκστρατεία του Trump στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, κατήγγειλε την ένοχη ετυμηγορία στο Χ: «Μια ψευδής δίκη σχεδιασμένη για έναν σκοπό: Nα χαρακτηρίσει τον Donald Trump “εγκληματία”», έγραψε ο Sacks την Πέμπτη. «Παρακολουθήστε τους Dems και τους MSM να επαναλαμβάνουν ατελείωτα αυτή τη λέξη».

Ο Omeed Malik, επενδυτής με την 1789 Capital και την Farvahar Partners, είπε στο CNBC ότι πιστεύει πως η ετυμηγορία θα γυρίσει «εντελώς μπούμερανγκ» και ότι θα ενισχύσει την υποστήριξη στον καταδικασθέντα υποψήφιο. Ο Malik συνδιοργάνωσε έναν έρανο για τον Trump αυτόν τον μήνα που συγκέντρωσε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το CNBC. Οι Maguire, Sacks και Malik δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια από το Business Insider.

Συνολικά, η προεκλογική εκστρατεία του Trump ανέφερε ότι συγκέντρωσε ποσό ρεκόρ 34,8 εκατομμυρίων δολαρίων από μικρούς δωρητές μετά την ετυμηγορία, ενώ η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή Γερουσιαστών σημείωσε επίσης υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης κεφαλαίων 360.000 δολαρίων την Πέμπτη.

Σχεδόν το 30% αυτών των δωρητών δεν είχαν ξαναδωρήσει στον ιστότοπο δωρεών του Trump, WinRed, ανέφεραν σε δελτίο Τύπου οι ανώτεροι σύμβουλοι της εκστρατείας Chris LaCivita και Susie Wiles. Οι σύμβουλοι επανέλαβαν τα όσα είπε ο Trump μετά τη δίκη, ότι η «πραγματική ετυμηγορία» θα έρθει την ημέρα των εκλογών, στις 5 Νοεμβρίου. Ο Trump είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετάσχει σε αυτή την αναμέτρηση ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώτος υποψήφιος του μεγάλου κόμματος που καταδικάστηκε ποτέ.

Ωστόσο, ακόμη και δισεκατομμυριούχοι που δεν έχουν ανακοινώσει την υποστήριξή τους στον Trump έσπευσαν να κατακρίνουν τις διαδικασίες.

Εν μέσω αναφορών ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square, Bill Ackman, κλίνει προς την υποστήριξη του Trump, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο X την Πέμπτη ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του κυβερνήτη Ron DeSantis για τη δίκη. Ο DeSantis τη χαρακτήρισε «το αποκορύφωμα μιας νομικής διαδικασίας που έχει λυγίσει στην πολιτική βούληση των εμπλεκόμενων παραγόντων».

Ο Ackman δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις του BI σχετικά με την αναφορά ότι μπορεί να υποστηρίξει τον Trump.

Ο Elon Musk είπε επίσης ότι οι διαδικασίες προκάλεσαν «μεγάλη ζημιά» στην πίστη του κοινού στο νομικό σύστημα της Αμερικής». «Αν ένας πρώην Πρόεδρος μπορεί να καταδικαστεί ποινικά για ένα τόσο ασήμαντο θέμα –με κίνητρο την πολιτική και όχι τη δικαιοσύνη– τότε οποιοσδήποτε κινδυνεύει να έχει παρόμοια μοίρα», έγραψε ο Musk στο X. Ο ίδιος λέγεται ότι εξετάζεται για να αποκτήσει συμβουλευτικό ρόλο στον Λευκό Οίκο του Trump, ανέφερε η Wall Street Journal, αν και οι δυο τους είχαν μια ανώμαλη σχέση στο παρελθόν.

Ο Musk έχει αρνηθεί ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να συνεργαστεί με τον Trump.

kourdistoportocali.com 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement