Ad Code

Responsive Advertisement

Βloοmberg-TMF Group> Η Ελλάδα είναι το πιο ανόητο γραφειοκρατικά κράτος για να ξεκινήσει κανείς και να λειτουργήσει μία επιχείρηση!

  

 

Κερδίσαμε τη πρωτιά ανάμεσα σε 79 οικονομίες με βάση 292 επιχειρηματικούς δείκτες! 


HEλλάδα σύμφωνα με την έρευνα του TMF Group που παρουσιάζει το Βloοmberg (ρεπορτάζ Brendan Murray) βρίσκεται στη κορυφή των γραφειοκρατικά βλαμμένων κρατών όσο αφορά τη δυσκολία του να ξεκινήσει κανείς αλλά και να λειτουργήσει μία επιχείρηση.

Αυτό το επίτευγμα αποκτά τεράστιες διαστάσεις μια και η Κολομβία των Βαλκανίων κέρδισε τη πρωτιά ανάμεσα σε 79 οικονομίες με βάση 292 επιχειρηματικούς δείκτες!

Αυτό σύμφωνα με το TMF Group, έναν πάροχο επαγγελματικών και διοικητικών υπηρεσιών με έδρα το Άμστερνταμ.

Τέσσερα από τα εννέα αποκαλούμενα έθνη-γέφυρα – μια ομάδα που το Bloomberg ονομάστηκε “connectors” σε μια ανάλυση πέρυσι – ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 πιο περίπλοκων δικαιοδοσιών στον κόσμο για την έναρξη και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, σύμφωνα με την TMF Group, η οποία κυκλοφόρησε το 2024 Global Δείκτης επιχειρηματικής πολυπλοκότητας αυτή την εβδομάδα. Κανένα από τα άλλα πέντε δεν κατατάχθηκε στο top 10 λιγότερο σύνθετο.
Τα περισσότερα και τα λιγότερο σύνθετα μέρη στον κόσμο για επιχειρηματική δραστηριότητα

Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πιο σύνθετη δικαιοδοσία, σύμφωνα με τον Όμιλο TMF

Το όργανο μέτρησης, το οποίο κατατάσσει 79 οικονομίες με βάση 292 επιχειρηματικούς δείκτες, όπως η ταχύτητα απόκτησης επιχειρηματικής άδειας, παράγεται ετησίως από την TMF Group, έναν πάροχο επαγγελματικών και διοικητικών υπηρεσιών με έδρα το Άμστερνταμ.

Η κατάταξη δείχνει πώς η εκ νέου παγκοσμιοποίηση, αν και είναι απαραίτητη για τη διαφοροποίηση των πηγών σε έναν κόσμο γεωπολιτικού κατακερματισμού, συχνά μετακινεί τις δραστηριότητες σε αγορές όπου οι εταιρείες ενδέχεται να θυσιάσουν τα κέρδη παραγωγικότητας και την αποτελεσματικότητα του back-office.

«Οι εταιρείες θα λειτουργούν πιο σύνθετες δομές σε πιο σύνθετες δικαιοδοσίες, ως το τίμημα της δημιουργίας ανθεκτικότητας έναντι απρόβλεπτων πολιτικών εντάσεων», δήλωσε στην έκθεση ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TMF, Mark Weil.

Μεταξύ των μεγαλύτερων δικαιούχων της αλλαγής των αλυσίδων εφοδιασμού είναι το Μεξικό, το οποίο κατατάσσεται ως η τέταρτη πιο σύνθετη-περίπλοκη γραφειοκρατικά χώρα, σύμφωνα με την TMF Group. Μια άλλη χώρα που βρίσκεται σε καλή θέση για να καρπωθεί τα οφέλη της μετανάστευσης της εφοδιαστικής αλυσίδας μακριά από την Κίνα είναι η Ινδονησία, η οποία κατατάχθηκε στη 16η πιο περίπλοκη θέση.


Σύμφωνα με τον δείκτη, ο μέσος χρόνος για την ίδρυση μιας ιδιωτικής εταιρείας σε επτά από τις εννέα οικονομίες-γέφυρες είναι λιγότερος από έναν μήνα. Αλλά η ίδια διαδικασία στο Μεξικό διαρκεί τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ στην Ινδονησία δύο έως τρεις μήνες.


kourdistoportocali.com 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement