Εύλογα παρατηρεί (και απορεί) κανείς ότι πήρε, άνευ οποιασδήποτε επιφύλαξης, το πράσινο φως από το ανώτατο δικαστήριο το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας».
Πίσω από τον τίτλο αυτόν κρύβεται το μειονοτικό DEB στη Θράκη, το οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις ότι σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή
Του Ανδρέα Καψαμπέλη
Με την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου ως γνωστόν εγκρίθηκε η συμμετοχή 31 κομμάτων στις ευρωεκλογές, ενώ αποκλείστηκαν συνολικά 15. Τα περισσότερα, μάλιστα, από αυτά (με εξαίρεση την ειδική περίπτωση των «Σπαρτιατών») λόγω αδυναμίας καταβολής του (υπέρογκου) παραβόλου των 20.000 ευρώ…
Ενώ λοιπόν σημειώθηκε (δικαίως ή αδίκως) αυτός ο μαζικός αποκλεισμός, εύλογα παρατηρεί (και απορεί) κανείς ότι πήρε, άνευ οποιασδήποτε επιφύλαξης, το πράσινο φως από το ανώτατο δικαστήριο και το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας». Πίσω από τον τίτλο αυτόν κρύβεται το μειονοτικό DEB στη Θράκη, το οποίο έχει καταγγελθεί πολλάκις και από πολλούς ότι σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.
Κι αν σχεδόν μια ντουζίνα κόμματα κόπηκαν μέσω ενός διαδικαστικού τερτιπιού όπως είναι το χρηματικό παράβολο, με ένα κόμμα οι επικεφαλής του οποίου διακηρύσσουν δημόσια (και προκλητικά) ότι «το DEB σημαίνει τουρκική μειονότητα», τι θα έπρεπε να έχει συμβεί; Οποίος στρουθοκαμηλισμός…
Αυτό ήταν μάλιστα το σύνθημα υπό το οποίο διοργανώθηκε η πρώτη προεκλογική εκδήλωσή τους στην Κομοτηνή πριν από λίγες ημέρες, θεωρώντας εκ των προτέρων δεδομένο (πώς άραγε;) ότι θα εγκρινόταν η συμμετοχή τους από τον Άρειο Πάγο.
Για να μην υπάρχουν δε ψευδαισθήσεις, έχει σημασία ότι η εκδήλωση αυτή έγινε από κοινού με την «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» που απαρτίζεται από 10 ευρωβουλευτές και έχει στην προμετωπίδα της τις «μειονότητες» και την «αυτοδιάθεση» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και εις εκ των επικεφαλής είναι ο πρώην Καταλανός ευρωβουλευτής Ραούλ Ρομέβα με καταδίκη 12 χρόνια φυλακή στην πλάτη για τη συμμετοχή του στο καταλανικό δημοψήφισμα και την απόσχιση από την Ισπανία.
Στην ίδια εκδήλωση βασική ομιλήτρια ήταν και η πρόεδρος της «EFA» Λορένα Λόπεζ, επίσης ακτιβίστρια των Βάσκων της Ισπανίας, η οποία μάλιστα μίλησε (μέσα στη χώρα μας) για «τουρκική μειονότητα» που ζει στην Ελλάδα και «βιώνει μεγάλη καταπίεση», αξιώνοντας μείωση και του πλαφόν του 3% για να μπορέσει να εισέλθει το DEB στην Ευρωβουλή…
Περιχαρής και η πρόεδρος του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου για αυτή την ευρωπαϊκή στήριξη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον «ιδρυτή μας πρόεδρο, ηγέτη μας», τον (γνωστό) Αχμέτ Σαδίκ και τους συναδέλφους του «που αποφάσισαν να περάσουν από τον ατομικό αγώνα στον θεσμικό αγώνα για να πολεμήσουν πιο δυνατά ενάντια στην Ελλάδα, η οποία μας έχει φυλακίσει τόσο σε επίπεδο ιθαγένειας όσο και σε μειονοτικά δικαιώματα».
Όλα αυτά μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές κρίθηκαν προφανώς πιο… ασήμαντα από τον κόφτη του παραβόλου ή όποιες άλλες αιτιάσεις καταλογίστηκαν…
Για όσους δε το υποτιμούν, στις προηγούμενες ευρωεκλογές το DEB είχε έρθει πρώτο με εντυπωσιακά ποσοστά στους νομούς της Ροδόπης και της Ξάνθης…
0 Σχόλια