Ad Code

Responsive Advertisement

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ: Εξι οι νεκροί, οκτώ τραυματίες -ανάμεσά τους ένα βρέφος- άγνωστα τα κίνητρα του δράστη


Εξι νεκρούς ανακοίνωσε με νεότερη ενημέρωσή της η αστυνομία της Αυστραλίας για το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, όταν ένας άνδρας, κρατώντας μαχαίρι, άρχισε να επιτίθεται αδιακρίτως κατά των ανθρώπων. 


Νεκρός είναι επίσης και ο δράστης, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε επίσης ότι ο δράστης έδρασε μόνος, τα δε κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, αλλά επί του παρόντος δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα σενάριο.

Νεκρός είναι επίσης και ο δράστης, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Reuters ότι οκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Αυστραλιανά μέσα μιλούν για ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Μεχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.


Το φως της δημοσιότητας είδε και εικόνα του δράστη την ώρα που ανεβαίνει τις κυλιόμενες σκάλες κρατώντας το μαχαίρι.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, η οποία σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, φαίνεται να “έδρασε μόνος του”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
“Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction (το όνομα του εμπορικού κέντρου) ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση”, δήλωσε επίσης

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

“Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους”,

“Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων”.

“Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους”, τόνισε.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement