Ad Code

Responsive Advertisement

Αυτοί είναι οι δύο από τους τέσσερις τρομοκράτες της επίθεσης στη Μόσχα


Οι στενές σχέσεις των τρομοκρατών με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών GUR


Στη δικαιοσύνη οδηγήθηκαν οι δύο πρώτοι από τους 4 συλληφθέντες για το αιματοκύλισμα στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής, που μέχρι στιγμής μετρά 137 νεκρούς και 180 τραυματίες.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι εμφανίστηκαν ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου αργά την Κυριακή για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για τρομοκρατία, μετέδωσαν κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δύο κατηγορούμενοι Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς η θανατική ποινή στη Ρωσία έχει καταργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι με στοιχεία που έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας στην δημοσιότητα, ο αρχηγός των τρομοκρατών Αμπντουλάχ Σισάνι που ηγήθηκε της πολύνεκρης επίθεσης στην Μόσχα, είχε προηγουμένως εντοπιστεί στη συνοριακή περιοχή Ρωσίας-Ουκρανίας κοντά στην πόλη του Belgorod, κατά τη διάρκεια προηγούμενης προσπάθειας των Ουκρανών να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος,

Ο Σισάνι, αναφέρουν οι Ρώσοι, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία, και είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) και των ισλαμιστών τρομοκρατών που πολεμούν στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων ως μισθοφόροι.

Οι συλληφθέντες τρομοκράτες λίγο πριν εισέλθουν στο έδαφος της Ουκρανίας, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από την ειδική μονάδα της FSB και κατονόμασαν τον Αμπντουλάχ Σισάνι, ως τον επικεφαλής του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της επιχείρησης.

Ο ένας από τους δύο, που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν, παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του.

Ένας ακόμη συλληφθείς ο Ρουστάμ Αζίγιεφ (Rustam Azhiyev), είναι Ουκρανός πολίτης, ο οποίος δηλώνει «πρώην στρατιωτικός», διέθετε ουκρανικό διαβατήριό του, ενώ δήλωσε ότι εκτελούσε «ειδική αποστολή».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement