Ad Code

Responsive Advertisement

Ισραηλινός Υπουργός εκτός τόπου και χρόνου εισηγείται χρήση πυρηνικών στη Γάζα απειλώντας με ολοκαύτωμα - Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ


Εκτίμησή μας είναι ότι η μόνη περίπτωση που το Ισραήλ θα απειλήσει με χρήση πυρηνικών, θα είναι μόνο όταν καταληφθεί σημαντικό μέρος του εδάφους του από άλλη χώρα και απειληθεί η ύπαρξή του ως κράτος


Κεραυνός εν αιθρία στην κυβέρνηση Νετανιάχου μετά από εισήγηση του Υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου για χρήση πυρηνικών όπλων στη Γάζα.

Ισραηλινός Υπουργός "καλεί" για χρήση πυρηνικών στη Γάζα


Σύμφωνα με Ισραηλινό ΜΜΕ "ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναστέλλει επ' αόριστον την παρουσία του εν λόγω Υπουργού από τις κυβερνητικές συνεδριάσεις", επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Eliyahu είχε εισηγηθεί την χρήση πυρηνικών όπλων στη Γάζα.

Η παρατήρηση έχει κατακριθεί σε όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου που τον χαρακτήρισε «αποκομμένου από την πραγματικότητα».

Οι υπουργοί της κυβέρνησης φέρονται να λένε, ότι η αναστολή από τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, δεν έχει νόημα.

«Αυτό είναι ένα αστείο, ούτως ή άλλως ελάχιστα γίνονται συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται σε γύρους επικοινωνιών μέσω τηλεφώνου», είπε ένας ανώνυμος υπουργός σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Ynet.

Το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκε, χωρίς να οριστεί εναλλακτική ημερομηνία.
Ο υπουργός λέει ότι η παρατήρησή του για πυρηνική επίθεση στη Γάζα ήταν «μεταφορική»

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu επιχειρεί να αποσύρει τον ισχυρισμό του ότι η ρίψη ατομικής βόμβας στη Γάζα είναι μία από τις επιλογές του Ισραήλ, γράφοντας στο Twitter ότι «είναι σαφές σε όποιον έχει μυαλό ότι η παρατήρηση μου ήταν μεταφορική».

Προσθέτει ότι «πρέπει πράγματι να επιδείξουμε μια δυναμική και δυσανάλογη απάντηση στον τρόμο, η οποία θα ξεκαθαρίσει στους Ναζί και τους υποστηρικτές τους ότι η τρομοκρατία δεν αξίζει τον κόπο. Αυτή είναι η μόνη φόρμουλα με την οποία οι δημοκρατίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τον τρόμο.

«Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι το κράτος του Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει τους αιχμαλώτους ζωντανούς και με καλή υγεία».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement