Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει για μαλλί αλλά μπορεί να βγει κουρεμένος στις επερχόμενες Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές«13 στις 13 περιφέρειες - Ξανά η Ελλάδα να βαφτεί στο χάρτη όλη μπλε» είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές για την αυτοδιοίκηση. 


Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, έκανε παρασκηνιακή συμφωνία με τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, ώστε να τον στηρίξει σε αυτές τις εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ (αντί του ΣΥΡΙΖΑ), διέγραψε «αντάρτες», έθεσε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία των εκλεκτών του που κινδυνεύουν, πήρε πίσω το χρίσμα από τον Γιώργο Πατούλη, «εξευτελίζοντάς» τον, και το έδωσε στον «υπάκουο») Νίκο Χαρδαλιά, ενώ πήγε ο ίδιος αυτοπροσώπως να στηρίξει αδύναμες υποψηφιότητες.

Παρόλα αυτά, οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι και οι καλύτερες. Τουλάχιστον σε πέντε περιφέρειες ο «αντάρτης» δείχνει ικανός όχι απλώς να περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά εφόσον περάσει να είναι και ο νικητής! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, ενδέχεται να πάει χειρότερα απ΄ ότι το 2019, όταν η ΝΔ κέρδισε τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, παρότι μόλις βγήκε θριαμβευτής από διπλές εθνικές εκλογές και η αντιπολίτευση δείχνει να βρίσκεται σε στρατηγική κρίση.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μετά το καλοκαίρι, αλλά και σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται:

-Στο Βόρειο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης συνεχίζει να «κρατά γερά» και να δείχνει δυνατότητες, παρά τη σημαντική προσπάθεια που κάνει ο Αλκιβιάδης Στεφανής, να κερδίσει την περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή!

-Στην Πελοπόννησο ο «γαλάζιος» υποψήφιος Δημήτρης Πτωχός, παρότι τον στηρίζει με νύχια και με δόντια το «σύστημα Σαμαρά» στην περιοχή ενώ «έχει πέσει πάνω του» και ο κρατικός μηχανισμός, εξακολουθεί να εμφανίζει ακόμα πρόβλημα ... αναγνωρισιμότητας, ιδίως σε νομούς όπως η Αργολίδα και η Κορινθία. Ο Πέτρος Τατούλης εμφανίζεται πλέον να έχει ισχυρές πιθανότητες να πάει την αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο, όπου διαθέτει μεγαλύτερο φάσμα συνεργασιών και, άρα, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει!

-Στα Ιόνια, επίσης, η νυν περιφερειάρχης της ΝΔ Ρόδη Κράτσα εμφανίζει αρνητικές προοπτικές, κινδυνεύοντας όχι μόνο από τον «αντάρτη» πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, αλλά και από τον πρώην περιφερειάρχη και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

-Στη Δυτική Μακεδονία ο διαγραφείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης δείχνει ικανός να πάει τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη σε δεύτερο γύρο, ενώ δυναμική εμφανίζει και η κοινή υποψήφια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Ζαμπιλιάδου. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος από τους δυο βρεθεί αντίπαλος με τον νυν περιφερειάρχη σε δεύτερο γύρο, εμφανίζει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει!

-Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο θα είναι αντίπαλος ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου ΧριστόδουλοςΤοψίδης, ο οποίος το 2019 είχε χάσει τη μεταξύ τους αναμέτρηση για 3.500 ψήφους! Ο «αντάρτης»¨δείχνει ικανός αυτή τη φορά να κερδίσει, αν και οι φωτιές στο ν Έβρο θα παίξουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Τα παραπάνω, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν πως η Νέα Δημοκρατία θα χάσει και τις πέντε περιφέρειες, ούτε βεβαίως ότι θα τις κερδίσει και τις πέντε. Το «13 στις 13 περιφέρειες», όμως, αρχίζει ήδη να δυσκολεύει! Αν, μάλιστα, δεν κερδίσει από τον πρώτο γύρο και την περιφέρεια Αττικής (όπου η ακροδεξιά επέλεξε να μην κατεβάσει υποψήφιο), τα ΄πράγματα θα δυσκολέψουν!

Ανησυχία στο Μαξίμου για έναν πολύ μεγάλο «γαλάζιο» Δήμο της χώρας

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, όπως εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα, μόνο περίπατος δεν θα είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό δεν αφορά μόνο τις περιφέρειες και το στόχο «να γίνουν μπλε 13 στις 13», αλλά και ουκ ολίγους δήμους.

Τα "Παιχνίδια Εξουσίας" αποκαλύπτουν πως εδώ και ημέρες υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός στο μέγαρο Μαξίμου για ένα πολύ μεγάλο Δήμο.

Παρότι η ηγεσία του κόμματος φρόντισε να αποσυρθούν από τη μάχη της κάλπης οι άλλοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι, ο νυν δήμαρχος δείχνει να εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα εικόνας και αμφίβολη εκλογιμότητα.

Για αυτές τις ημέρες είχε αποφασιστεί πανστρατιά για τη στήριξη του συγκεκριμένου δημάρχου, αλλά τα έφερε έτσι η επικαιρότητα και δεν θα γίνει ούτε η ΔΕΘ.

Κρατείστε το...

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement