Ad Code

Responsive Advertisement

Οι ενεργοί έφεδροι έστειλαν βοήθεια στην Θεσσαλία τιμώντας για ακόμη μια φορά την στολή που φορούν

 


Δεν έχω διάθεση για εισαγωγές βαρύγδουπες που θα "κλέψουν" από την είδηση αυτή καθ' αυτή, ούτε να ωραιοποιήσω κάτι που είναι από μόνο του πανέμορφο σαν σκέψη και ενέργεια και προέρχεται από ανθρώπους που έχουν τάξει τον εαυτό τους στην Πατρίδα και στους Έλληνες... 

Γιαυτό θα τρέξω απ' ευθείας την είδηση όπως την παρακολούθησα...


Πριν 2-3 ημέρες στην σελίδα των ΤΕΝΕΦ στο Facebook, ανέβηκε μια ανάρτηση που έλεγε:
Άγαπητοί συνάδελφοι, και φίλοι τών Τ.ΕΝ.ΕΦ , η συνεισφορά μας στην τραγωδία που εκτυλίσεται στην Θεσσαλία αυτή την στιγμή, θα είναι υλική... Δέν υπάρχει ανάγκη όπως μας διαβεβαίωσαν να αποστείλλουμε προσωπικό στην περιοχή, αλλά μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα - νερό - είδη προσωπικής υγιεινής-ρουχισμό κλπ) προκειμένου να ανακουφίσουμε κατά το δυνατόν τους ανθρώπους... Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμο Παλαμά Καρδίτσης ο οποίος έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα και σας παρακαλώ ΤΑΧΥΤΑΤΑ να συνδράμετε με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας (λίγα ή περισσότερα) στον παρακάτω λογαριασμο των Τ.ΕΝ.ΕΦ στην τράπεζα Alpha Bank. Με τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν, θα βρούμε τις καλύτερες και οικονομικότερες προσφορές έτσι ώστε να πιάσουν τόπο τα χρήματά μας... Έυελπιστούμε , την Τετάρτη το πρωί το αργότερο, να ψωνίσουμε, να φορτώσουμε και να φύγουμε, επομένως σας παρακαλώ και πάλι να κινηθείτε ταχύτατα και έως την Τρίτη το βράδυ να έχει συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσόν... η Πατρίδα μας και ιδιαιτέρως η Θεσσαλία, υφίσταται τεράστια καταστροφή αυτή την στιγμή, η βοήθειά πρός τους συμπατριώτες μας δεν είναι μόνο ανθρώπινο αλλά και ΕΘΝΙΚΟ μας καθήκον!


Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον, είδα σήμερα μια ανάρτηση στελέχους τους να ενημερώνει: 


Μέ έναν έρανο που "έτρεξε" μέσα σε μόλις ένα 48ωρο , μας "οπλίσατε" με ένα αξιοπρεπέστατο ταμείο ... Τα παιδιά έφυγαν ήδη σήμερα στις 11.30 για Παλαμά Καρδίτσας με όσο περισσότερα και στοχευμένα -για την περίσταση -είδη μπορούσαν ...Ηταν πραγματικά συγκινητική η προσφορά όλων σας αλλά και η εμπιστοσύνη πρός τα Τ.ΕΝ.ΕΦ ...Εδώ είναι Ενεργή Εφεδρεία , εδώ είναι Ελληνικός Στρατός ...κάθε ευρώ που ελήφθη ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο έπακρόν και θα πιάσει τόπο ...να είστε σίγουροι γι αυτό !!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!





Και πριν λίγα λεπτά, νέα ανάρτηση τους, στην σελίδα τους, ενημέρωνε πως τα πράγματα που αγόρασαν με τις δωρεές που έκαναν οι ίδιοι και οι φίλοι τους πήγαν στοχευμένα εκεί που χρειάζεται και σε όσους έχουν πραγματική και άμεση ανάγκη. 

Δεν χάθηκαν σε γραφειοκρατίες και περιττά έγγραφα και υπεύθυνους, όπως παρακολουθούμε ημέρες, μήνες και χρόνια τώρα να συμβαίνει στο κράτος που ίδρυσαν οι πολιτικοί... 

Αποφάσισαν να δράσουν και έδρασαν, αφήνοντας πίσω τους για λίγο τις δικές τους υποχρεώσεις,  γιατί όπως λένε, το κράμα του Έλληνα φαίνεται στα δύσκολα.

Ιδού η ανάρτηση τους: 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ


Κλιμάκιο των ΤΕΝΕΦ σήμερα 13/9/2023 μετέβη αυθημερόν στον Παλαμά Καρδίτσας, ώστε να μεταφερθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε αυτόν πολυπαθέστατο τόπο. Οι καταστροφές μεγάλες, πλην όμως η ηθική ικανοποίηση μεγαλύτερη όταν οι συμπατριώτες μας, με μάτια γεμάτα χαρα μας ευχαριστούσαν από τα βάθη της καρδιάς τους. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες συναντήσαμε ανθρώπους ενωμένους, αλύγιστους μπροστά στην καταστροφή, αποφασισμένους να αναστηλώσουν τα πάτρια εδάφη τους. Είναι λοιπόν υποχρέωση μας να τους βοηθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε με την υπόσχεση ότι θα ξαναειδωθουμε σύντομα.
Το κράμα του Έλληνα φαίνεται στα δύσκολα!

 







Προσωπικά, θα πάω για ύπνο με αίσθημα υπερηφάνειας, για τους εθελοντές των ΤΕΝΕΦ και για όσους γνωρίζω προσωπικά!

Θα θυμίσω πως ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη. Μπορεί ένας μόνος του να μη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όλοι μαζί μπορούν.

«Ο άνθρωπος όταν νιώθει πόνο είναι ζωντανός. Όταν όμως νιώθει τον πόνο του άλλου, τότε ναι, είναι Άνθρωπος»,έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης... Σωστά!

ΕΥΓΕ ΠΑΙΔΙΑ...

Θοδωρής Τσέλας

 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement