Ad Code

Responsive Advertisement

Χαστούκι για τον σύγχρονο κόσμο η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Λέμκιν για τη Γενοκτονία στο Αρτσάχ: Δεν έχουμε αληθινούς ηγέτες – Οι Αρμένιοι είναι καταδικασμένοι

 

Υπάρχουν όμως πολλοί που ήδη απολαμβάνουν τα οφέλη από την καταστροφή ενός πολιτισμού 4.000 ετών, τονίζει

  
Η φωτογραφία του απελπισμένου Αρμένιου που πυροδότησε την αντίδραση του Ινστιτούτου Λέμκιν (φωτ.: twitter.com)
 
Με αφορμή τη φωτογραφία ενός απελπισμένου άνδρα σε δρόμο του Στεπανακέρτ, που δημοσιεύτηκε στο Χ (πρώην Twitter), το Ινστιτούτο Λέμκιν για την Πρόληψη των Γενοκτονιών προέβη σε μια ανάρτηση στην οποία κατακεραυνώνει τους σύγχρονους ηγέτες καθώς ανέχονται ακόμα μία γενοκτονία, και μάλιστα ενός λαού 4.000 ετών.

Για τα όσα συμβαίνουν στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και τον ξεριζωμό των Αρμενίων για μια ακόμη φορά, το Ινστιτούτο γράφει:

Το Ινστιτούτο Λέμκιν δεν θα επιτρέψει ποτέ στους σημερινούς παγκόσμιους ηγέτες να ξεχάσουν τη συνενοχή τους στην καταστροφή ενός λαού και ενός πολιτισμού 4.000 ετών στο Αρτσάχ.

Δεν υπάρχει «πρόληψη γενοκτονίας» στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ ή τον ΟΗΕ, παρά τις εκπαιδεύσεις, τα συμπόσια, τα βιβλία και τις ομιλίες. Ελπίζαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, σε αυτήν την τέλεια καταιγίδα για την Πρόληψη της Γενοκτονίας, θα υπήρχε αυτή η θαρραλέα φωνή σε μια θέση σοβαρής εξουσίας που θα έκανε το σωστό.

Αλλά, φυσικά, δεν έχουμε πραγματικούς ηγέτες στον κόσμο σήμερα. Δεν φοβούνται ότι μια μέρα θα βρεθούν στο στόχαστρο αυτής της φρίκης, οπότε δεν τους ενδιαφέρει και πολύ. Πηγαίνουν για ύπνο με αυτάρεσκη άνεση. Εναπόκειται πραγματικά στους απλούς ανθρώπους του κόσμου να ενωθούν και να βάλουν τέλος σε αυτόν τον ατελείωτο πόθο για ισχύ και πόρους που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Κανένας απλός λαός δεν επωφελείται από τη γενοκτονία. Κανένας συνηθισμένος άνθρωπος στον κόσμο δεν επωφελείται από την απογοήτευση του γέρου σε αυτή τη φωτογραφία.


Ακόμα κι αν οι ηγέτες των εγκληματιών τούς λένε ότι το κάνουν, δεν το κάνουν. Τι αντάλλαξαν γι’ αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχουν στη γενοκτονία; Ελευθερία; Αξιοπρέπεια; Δικαιώματα; Διαφάνεια; Καλή διακυβέρνηση; Ηθική; Όλα τα παραπάνω; Όχι, δεν έχουν κέρδος.

Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι στις παγκόσμιες πρωτεύουσες, στην BP, σε κυβερνήσεις, που ήδη καρπώνονται τα οφέλη! Και τι οφέλη! Πόροι, πρόσβαση, δύναμη! Ποιος νοιάζεται αν ένας πολιτισμός 4.000 ετών χαθεί για πάντα; Στο διάολο οι Αρμένιοι!

Πρέπει όλοι να ενωθούμε για να αλλάξουμε αυτή την εξίσωση – και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα.
pontosnews.gr 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement