Ad Code

Responsive Advertisement

Επιστρέφει η Γερμανία στον Λιγνίτη;


Επειδή ηλίθιοι αυτης της χωρας, θα το κάνουν παντιέρα και θα το δείτε αρκετά συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ως είδηση – για την επιστροφή της Γερμανίας στον λιγνίτη (που δεν είναι ακριβώς λιγνίτης αυτό) και γκρίνια για το γεγονός ότι «οι Γερμανοί μας υποχρεώνουν να κλείσουμε τα δικά μας λιγνιτικά», δυο λόγια:

1) Η Γερμανία βρέθηκε σε δεινή θέση μετά την εισβολή των ρώσων στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων στα ρώσικα ορυκτά καύσιμα. Η σταθερότητα της ενεργειακής τροφοδοσίας της λεγόμενης ατμομηχανής της ευρωπαικής οικονομίας είναι υψίστης σημασίας. Αν και, όπως είδαμε, οι αποφασιστικές και γρήγορες ενέργειες για νέες συμφωνίες για προμήθεια φυσικού αερίου τόσο από την Αμερική όσο και την Νορβηγία, με πλωτούς σταθμούς υποδοχής υγροποιημένου ΦΑ, αλλά και συγκυρίες όπως ο ήπιος χειμώνας, έσωσαν την κατάσταση, εντούτοις η εξασφάλιση ενέργειας μεσομακροπρόθεσμα πρέπει να γίνει με εγχώριο ορυκτό καύσιμο. Κοινώς υπάρχει κάτι που όσοι έχουν κοινή λογική ή νομική γνώση, αποκαλούν ανωτέρα βία.

2) Πράγματι, θα αποσυναρμολογηθούν κάποιες ανεμογεννήτριες που βρίσκονται μέσα σε κοίτασμα Brownkohle. Όμως το ίδιο θα συνέβαινε και με σπίτια οι άλλες ανθρώπινες εγκαταστάσεις. Δηλαδή θα μετακινηθούν.  Δεν αποχωρεί η Γερμανία από την αιολική ενέργεια, όπως θα διαβάσετε να γράφουν ανόητοι.

3) Τέλος, επειδή υπήρξαν και στη Γερμανία αντιδράσεις, η εταιρεία υποσχέθηκε να τερματίσει όλα τα «λιγνιτικά» μέχρι το 2030 - δηλαδή 8 χρόνια νωρίτερα από ότι προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. 

4) Τα δικά μας λιγνιτικά αποσύρονται για οικονομικούς λόγους. Όχι για οικολογικούς. Και μπορώ να το εξηγήσω αυτό.

Στη φωτογραφία βλέπει κανείς τόσο το λιγνιτικό πεδίο όσο και το υφιστάμενο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της ίδιας εταιρείας που κατέχει και τις ανεμογεννήτριες.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement